lördag 9 oktober 2010

Bränd el

Att en olycka sällan kommer ensam är ett vedertaget begrepp, i alla fall i min värld! I dag när jag startat en maskin disk och satt mig tillrätta i soffan för att kolla min mail lägger strömförsörjningen ner. Diskmaskinen slutar brumma!
- Har du inte betalt elen? Per skojar till det. Jo, visst är elen betald. Det är inte därför. Jag går fram till kylskåpet som är mörkt som natten. Elen har gått där också. Datorn lägger ned. Jag ringer mamma men de har el. Jag öppnar diskmaskinen och emot mig slår en fruktansvärd stank - bränd el! Diskmaskinen har gått sönder och det med besked! Jag ser framför mig en helg med diskande för hand! Yeehoo...not! Jaja, det är inte hela världen. Sånt som händer. Nu får vi en ny diskmaskin, härligt....den andra var ju så ful ändå. Tankarna i huvudet är många! Jag fyller diskhon med vatten och diskmedel och börjar beta igenom delar av gårdagens disk och frukostdisken. Usch, va tråkigt. Tack gode gud för diskmaskinen! Nästa gång blir det Per som får diska, så det så! Det blir upprinnelsen till ett skinande kök, för när jag ändå börjat diska och feja fortsätter jag med att torka av bänkar, rengör micro och kaffekokare. Jag tar kakel och ugnen. Wow, diskmaskinen borde gå sönder oftare...eller nej kanske inte ändå!

Per har kunder -på en lördag!!! Någon som vanligtvis bor i Oslo var hemma över helgen och skulle prompt byta däck i dag. Således slog portarna till Pers verkstad upp och han försvann i samma veva som Lova skulle vila. Jag somnade också och sov bort två timmar av lördagen 0:)
När jag vaknade förstod jag att jag inte bytt ställning en gång utan låg kvar på rygg. Jag var stel i båda benen och kände mig supertrött. Hade jag inte blivit väckt av Lova hade jag sovit än. Som en zombi med växtvärk steg jag sakta och osäkert upp ur sängen, hasade mig in i Lovas rum med ögonen knappt öppna. Nu sitter vi här i soffan och funderar på hur vi ska lägga upp resten av dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar