fredag 26 november 2010

Drömtydning?

Under några månader, kanske upp till ett halvår har jag haft en återkommande dröm. En dröm som innebär att jag köper eller ärver (jag vet inte vad) ett hus (ibland en lägenhet) och nu sist en husbåt av nåt slag!?! Boendena är antingen superlyxiga eller halvbra med potential till tusen. Alltså potential att bli något mycket bra efter renovering. När jag går genom huset/lägenheten upptäcker jag att den gamla ägaren lämnat kvar massor med saker till mig. Ofta är det också lite dåligt städat, som om de fortfarande bodde kvar eller har lämnat hemmet hastigt. Jag går på upptäcksfärd och hittar saker som jag blir överlycklig av. Jag funderar på hur jag bäst kan ta tillvara på saken och hur den kan passa i mitt framtida hem. Mycket märkligt!! Hela tiden upptäcker jag nya vrår och nya rum i boendet. Det är inte ovanligt att det finns tre badrum, till exempel. En gång drömde jag om en superlyxig lägenhet alldeles intill ett hav i något tropiskt land. Jag bodde högt upp och hade en stor ballkong med glas-staket. Ballkongen vette givetvis ut mot havet. Köket i lägenheten var gigantiskt och där fanns all tänkbar lyx! På nedersta våningen i huskomplexet fanns ett shoppingcentra, simhall, solarie, gym, restauranger och en bar. Shit, det var så j-a fint, så filmstjärnelyxigt...och det bästa av allt - det var mitt! Ni kan ju tänka er besvikelsen när jag vaknade;) Sista drömmen handlade om en vit husbåt i trä med stora fönster. Alltså, den var så fin och sjön som den låg i var jättestor. Från ytterdörren gick en brygga in till land. Däremellan har jag drömt om en lägenhet med massor av rum och massor av gammalt bröte som hade lämnats kvar. Jag fick börja städa och sortera. Jag såg hela tiden potentialen och hade en sån riktig feel-good-känsla för att jag visste hur bra det skulle bli. Det var så tomt när jag vaknade upp och förstod att allt var en dröm. Jag hade inget lägenhetsprojekt!!

Varför återkommer dessa drömmarna? I går scannade jag av nätet efter information om drömmar och drömtydning. Jag sökte på drömmar om hus, återkommande drömmar och så vidare. Det jag kom fram till var att drömmar om välstädade fina hus betyder att man känner sig trygg i sitt liv. Jag är inte nöjd med det svaret och funderar seriöst på att börja med drömtydning enligt konstens alla regler - som en hobby!! På bokhandlarna finns mängder med böcker och kanske är det där jag ska börja!

2 kommentarer:

  1. Verkligen konstigt det här med drömmar. Jag har också haft frömmar som kommer tillbaka. Vet ej vad som menas med dom;)

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig funderat över enskilda drömmar, men drömmar som återkommer är intressanta!!

    SvaraRadera