onsdag 8 december 2010

Min tro!

I dag vill listan veta vad jag tror på, om jag har någon tro och hur den i så fall ser ut. Jag kan inte ställa mig till skaran av kristna. Inte heller kan jag ställa mig till skaran av hinduer, muslimer eller buddhister. Jag är inte heller jude! Jag tror inte på New Age. Vad är jag då? Ja, frågan är om jag måste tro? Själklart inte! Jag är född och uppvuxen i ett av de mest sekulariserade samhällen i världen, ingen höjer på ögonbrynen för att jag inte tror! Ellerhur? Så det här med de 5 världsreligionerna förblir ett mysterium för mig. Det räckte med det jag lärde mig i skolan för att jag bergsäkert skulle veta att nej, jag tror inte! Jag kände inte att jag behövde spekulera vidare, söka fler svar. Jag tillhör nog den gruppen som behöver ett vetenskapligt bevis. En ganska stor grupp skulle jag tro! En lite tråkig grupp, egentligen, men vem kan skylla oss för det? Vissa måste ha abstrakta bevis, kunna ta på saker för att förstå dem och för att tro på dem. Om jag säger till K att svart och vitt blir grått kanske inte han tror det förrän han sett att jag blandar upp färgerna i en och samma bunke, skakar om och visar att det faktiskt blir grått. K tror när han ser! Vissa tror när de ser fakta i statistik. Om jag säger att det är väldigt invandrartätt på svenska fängelser kanske inte ni tror på det förrän jag visar upp tabellerna på det? Eller förrän ni själva gjort er egen undersökning?( Faktum är att det sitter väldigt mycket finnar i svenska fängelser och de är lika mycket invandrare som en turk eller en afrikan, så är det! )

Nu föll jag ifrån ämnet, vilket man kunde ha gett sig sjutton på!

Jag tror när jag ser, precis som K!

Jag behöver ha vetenskapliga bevis i form av tabeller, diagram och observationer! Nu kan man inte mäta om Gud finns, man kan inte heller försöka observera honom/henne/väsendet. Det går ju bara inte! Vad som krävs för att tro på Gud eller Allah för den delen är nog snarare tillförlitelse till gammal text, berättelser från tidigare generationer och så vidare. Något som jag inte riktigt kan förlika mig med! The big bang theory har man däremot min typ av bevis för, man har också bevis för att människan härstammade från aporna. Då är det lättare för mig att köpa den teorin! Men sen kan det vara så att det finns luckor i den teorin! Hur kunde människan bli så smart till exempel? Jag menar, när apan är så dum i jämförelse!! Vad hände där? Kan någon förklara? Jag är för dåligt insatt!! Kristna har säkert svar på tal;)

Min tro är på männskligheten, jag tror att vi och bara vi tillsammans styr vad som händer och sker. Det den ena gör påverkar den andre som påverkar en trejde. En form av kedjereaktion som aldrig tar slut. Eller jo, det kanske den kan? Det kanske det gör efter allt för många ödesdigra misstag? Människor som till exempel påverkar moder jord negativt i en allt för lång tid kanske gräver sin egen grav. Det finns människor som vill hävda detta. Miljöaktivister! Det ligger nog en del i det som de säger! Men att något högre väsen skulle bestämma när det är slut. Nej, nej!!

Det här är ganska känsliga frågor. Jag tror faktiskt folk tar mer illa upp av uttalanden kring tro än exempelvis kring politik. Jag är grön, du är blå...so what,vi leker lika bra ändå. Jag är blå, du är röd....ja, vaddå då, samhället kan ju aldrig tillfredställa alla ändå. Bäst vi håller ihop!
Men när det kommer till jag är icke troende men du är katolik, då kan det nog hetta till! Så har det dock aldrig varit för mig. Jag känner många kristna människor som jag blivit bra vän med. Jag har till och med med haft ett förhållande med en kille som var kristen...i fyra år! Det gick hur bra som helst!! Visst ifrågasatte vi varandras tro, eller icke tro, men vi levde tillsammans i fyra bra år. Det beror helt säkert på att ingen av oss har fördommar! Det är stort!

Jag ungås gärna med all världens människor och deras tro bekommer inte mig! Tron kan ju faktiskt vara avgörande i deras liv på många punkter. Det är personen i fråga som intresserar mig, inte dennes tro! Muslim eller jude....ja, så länge du har hjärtat på det rätta stället så är du en människa i min smak;)

Respekt för varandra är vad jag tror på!!

10 kommentarer:

  1. Jag tror inte heller på Gud, inte någonstans! Men jag accepterar alla människor för vilka de är:) Kramkramkram Mia från jobbet där det just nu är så jävla trist att jag dööööööör

    SvaraRadera
  2. Jag har ingen tro annat än på mig själv. Om inte jag tror på mig själv gör ingen annan det heller. Om inga tror på varandra fortlever inte männskligheten....typ!/Kajsa

    SvaraRadera
  3. Religioner är bara skit och skapar bara en massa elände i välden bland personer som inte kan samsas om hur texter ska tolkas. Många krig är pga dessa religioner. sjuka människor drar sig också till samfund och förstör för dem som är goda i samfunden. Sen kanske "Gud" har lyckts förändra någon ful gubbe till det bättre men det kan psykologer också göra. jag är starkt motståndare till sånt här hokus pokus. Det är inte för inte som sverige och många andra länder blir allt mer sekulariserade,det fina ordet du använder.

    Så på den punkten är jag på din sida. I övrigt är jag inte imponerad av din blogg. allt verkar gå ut på shopping och yta. konstigt med tanke på att du verkar ha lite hjärna i alla fall. de flesta som skriver bloggar är totalt urblåsta. din blogg fastnade jag på men när jag kollade mer noga var du en av dessa shopoholics jävlar som finns överallt. Hur seriöst är det att lägga upp saker man köpt så andra får se? Vem bryr sig.

    tack och hej från mej

    SvaraRadera
  4. Hahhaha vem är det som skrivit till dig här ovan, ja jisses tydligen en nyfiken själ som hatar bloggar men ändå längst inne måste läsa dom....hahahaaaa undrar vem som har liten hjärna och är en ren jävel, pinsamt ju=)

    SvaraRadera
  5. Oj, skulle skriva en kommentar, och så såg jag inlägget ovan ;-) lite komiskt med tanke på vad jag skulle skriva.

    Du är så söt Jennie! Tycker du är jätteduktig på att skriva, du uttrycker dig bra och det finns nog inget mer i världen som en lärare gillar mer än att läsa en text som är så perfekt ;-)
    Superduktig är du!

    Hoppas allt är bra! /Isabella

    SvaraRadera
  6. Vad i helvete är det för idiot som skrivit som anonym ovan? Jag säger som "Isabella" att dina texter är så jävla bra.
    Jag hade inte kunnat skriva som du ens om jag ansträngde mig till en uppsats.
    Hon skriver att du åtminstone hade lite hjärna jämfört med andra. Det var schysst av henne;)
    skulle resten av de som skriver blogg vara helt dumma i huvudet utan hjärna? Hon är dum i huvudet därmed basta! Här är inte yta och flärd inte i mina ögon i alla fall. Jag äääääälskar din blandning av inlägg. Du skriver om shopping, fine, men du skriver också om allvarliga saker som här i detta tex.
    Jag kan leta upp en ytlig blogg till henne/honom om han/hon vill. JÄVLA BITCH

    Kramar från Sandra=)

    PS, förlåt men blir så jävla arg av sånt här

    SvaraRadera
  7. Ojoj här har det hänt grejer;)

    Maria: Var inte Slipsnisse där i dag och kunde sätta dig i arbete? Nej ibland är det drygt på jobbet, det är bara att konstatera.

    Kajsa: Så sant så sant! Om du inte tror på dig själv lär ingen annan heller tro på dig....klokt skrivet!

    Anonym: Vi har inte alls samma åsikt när det gäller religion annat än att vi båda inte tror! Jag har sett mängder med killar/män(som hamnat snett i samhället) få psykologhjälp i flera år på anstalter. Det har tyvärr inte hjälpt dem. Just i fall som dessa har tron hjälpt några av dem att hitta en väg ut ur kriminallitet. Män som är gravt kriminella(de som du förmodligen menar när du säger ful gubbe)behöver mer än några timmars terapi hos psykologen. Ett umgänge med människor som tar starkt avstånd från kriminella handlingar exempelvis, är en sådan sak. En samlingsplats dit man kan komma i svåra stunder för att veta att folk finns där för att stötta. Känna en grupps kärlek, en gemenskap. Psykologen kan inte göra detta.

    Därför, religion är inte "bara skit och skapar massor med elände i världen"

    Jag håller inte med dig!

    Det var tråkigt att du ser min blogg som ytlig och att du ser mig som en shopaholic! Det är nämligen inte det budskapet jag är ute efter att förmdela. Jag visar bilder på det jag har köpt för att många av tjejerna som läser bloggen är mina kompisar och bor långt i från mig. Kanske har jag pratat med någon av dem i telefon och de har undrat om jag kan lägga en bild på bloggen på det jag köpt så de får se. I andra fall vill jag inspirera andra mammor om vad som finns till barn. Då skriver jag var jag hittat det och ibland vad det kostar!

    Jag hoppas du hittar en blogg där ute i djungeln som möter dina behov, utan shopping! Tro mig, du kommer få att göra! Alla bloggar jag följer vilket är långt fler än de som finns i min lista, innehåller alla shopping och/eller andra sk ytliga saker!

    Isabella: Tack söta fina du:) Jag läser din blogg och tycker du skriver jättebra, du med! Som en lärare ungefär;) Tyvärr kan inte jag lämna kommentarer till dig. Jag har försökt flera gånger men det är en inställningsgrej som du måste göra för att jag ska kunna skriva mitt namn plus blogg (namn/webbadress)

    Sandra: Neeeeeej bry dig inte vännen. Inte vara irriterad!! Allt sånt här rinner av mig, låt det rinna av dig också:)


    KRAAAAAM till er alla

    SvaraRadera
  8. Johanna, min fina lillasyster, dig glömde jag svara:)Hahahahah, du skrattar - bra!!! Det är det man ska göra åt sånt här!! Bara garva på du!! Hahhahahhahha
    GRATTIS TILL FAST TJÄNST YTTERLIGARE EN GÅNG!!!! Jobba inte ihjäl dig nu bara;)

    SvaraRadera
  9. Anonym, du vet inte vad du snackar om. För det första är det väldigt många människor som du sänker till en nivå dom inte förtjänar när du skriver att alla som skriver blogg är dumma i huvudet. V.Ä.L.D.I.G.T många där ute! Tänk på det. Jag tror att det är ni som läser bloggar och kommenterar med anonym som är de största idioterna om jag ska vara ärlig.
    // Carina

    SvaraRadera
  10. Anonym är nog lite stingslig av sig. Stackare!

    SvaraRadera