tisdag 14 december 2010

Mina drömmar!

Klockan är 02.30 och en viss Lova har vaknat. Klockan var då 01.30 ungefär. När hon vaknade kände jag mig pigg eftersom jag somnade ovanligt tidigt i går kväll. Utan att titta på klockan gick jag in på Lovas rum....och tog upp henne!?! Vi gick tillbaka till sängen och jag försökte få henne att somna om. Jag hade inte direkt bråttom att kolla klockan. Jag misstänkte att hon var runt 05. Ingen trafik ute och fortfarande för mörkt för att vara morgon. När lilla damen inte visade några tecken på att vilja somna om, hämtade jag ny blöja och rena kläder åt henne och bytte om så att hon skulle vara klar för dagis. Efter det började jag intressera mig lite för klockan och insåg att min mobil låg kvar i väskan på nedanvåningen. Så, vi gick ned! Gissa om jag fick chocken när jag såg att klockan var 02!! Lova var för pigg för att ens försöka lägga, så vi dukade fram frukosten....klockan 02.10....normalt! Nu efter frukosten....eller ska jag skriva nattamaten, så har Lova fått igång tvn i vanlig ordning. Simpsons visas, och lyckan är total.

Enligt gårdagens ämne på 30 dagarslistan skulle jag skriva om mina drömmar, vilket jag missade på grund av trötthet och tänkte ta igen nu. Vad gör man annars kl 02.30 på natten?
Jag har väldigt många drömmar men tänkte för enkelhetens skull koncentrera detta inlägg till den drömmen som jag funderar kring mest, nämligen ett framtida husbygge eventuellt husköp. Det börjar bli dags, men när jag säger så kan det dröja ett år till innan vi ens sätter spaden i marken alternativt börjar titta på hus. Jag tänker inte stressa fram något! Visst vill jag bo i ett hus, helst i går...men grejen är den att det får inte bli fel. Jag hatar nämligen att flytta med allt vad det innebär. Har jag hittat ett hus så ska det kännas så rätt så att jag skulle kunna bo där i 30 år utan problem. Ett hus ska vara ett livsprojekt! Ett år fixar man altan och ett annat trädgården.

Nu är Lova trött och därmed får jag avsluta inlägget om drömmar - mitt i drömmen;)

Fortsättning följer.....

2 kommentarer:

  1. Ert hus kommer stråla, nystädat jämnt och fint överallt. Bara kom ihåg att bygga ett gästrum till oss så vi kan bo över när vi ska beundra mästerverket;)Henke vill absolut inte ha hus för då måste han klippa gräs och han har mardrömmar om att bli jagad av en skenande gräsklippare tills den hugger ihjäl honom i vaderna. Jag sa att det inte alls behöver vara så men han är skadad för livet av den drömmen;) Han vaknar kallsvettig om nätterna och vrålar. Vi kommer nog bo dyrt för resten av vårt liv i centrala Gbg med högt i tak och värme som sipprar ut genom höga fönster. Visst det var vår dröm men det var innan barnen föddes. Jag vet inte varför vi är kvar. Henke vet, han går i terapi för det.
    Fan Jennie nu är det snart jul paniken kryper på mig. Svärmor ville inte alls ge presentkort när jag lite försiktigt kom in på det. Det är väl inget kul gastade hon på sin äckliga stockholmska. Hon spände ögonen i mig och sedan gav hon H och M choklad på en tisdag. Något jag bett henne sluta med. Det var straffet. Va fan skulle jag göra? Nu ser jag alla julklappar där under hennes gran, kallingar till Henke med Y-front och extra förstärkt gren. Sockar i 100-pack. Barnen får sockar i vardera 30 pack och sedan får jag....sockar! Sedan tar jag livet av mig inför chockade gäster....eller nej det går ju inte. Jag är mamma!
    När julmaten dukas fram sitter Henke och tåflörtar med sin mamma samtidigt som han öser beröm över hennes äckliga köttbullar. Då plockar hon fram ytterligare ett 50 pack sockar som hon köpte på ullared 1995, in case of liksom! Henke går i spin och säger "vad skulle jag gjort utan dig morsan" Kärringen flinar upp sig! Jag sätter julskinkan i halsen. Barnen får men för livet. Barnen lämnar tallrikarna orörda och äter sig mätta på godis som kärringen fyllt huset med till bredden. Henkes pappa serverar Henke öl fram till klockan 19 då han däckar. Hans mamma tar honom i försvar och säger att han är utarbetad. Precis som om jag inte gör ett skit. Sedan spänner hon ögonen i mig och undrar "han äter väl ordentligt, Henke" Ja jo det gör han väl får jag fram till svar. Kärringen släpper mig inte med blicken förrän H ber om mer godis. Ungarna dansar kring granen på grund av sockerchocken och kärringen klappar händerna. "Där ser du Maria, man måste ha gran när barnen är så små"
    M däckar så småning om men H är seg. När klockan är 22 har jag lust att söva honom med något mindre lämpligt för att själv få gå och lägga mig. Kärringen berättar tre gånger att lakanen i våra sängar är rena och manglade. Hon tror på fullt allvar att vi kommer sova bättre då. Henke sover på soffan som alla år tidigare. Kärringen tycker det är synd att väcka en så utarbetad man som hennes son. Jag vet att det inte finns någon mening att försöka. Han är rejält berusad. När jag tror att allt är över knackar kärringen på sovrummets dörr och gastar på den vidrigaste jävla stockholmska man kan tänka sig "Nu är det frukost med ägg och sill, kom och ät"

    Jennie, får jag komma ner till Skåne med ungarna;) Kramkramkram Maria

    SvaraRadera
  2. Maria du är så himla bra;)

    Jennie jag hoppas du får ditt drömhus om ett år, två år eller vad det nu blir=)

    SvaraRadera