onsdag 16 mars 2011

Mitt hjärta blöder för er

Det är onsdag, det är strålande solsken! Tyvärr är inte nyhetsrapporteringen från Japan lika munter. Det är fruktansvärt och inte greppbart. Tusentals människor döda. Familjer splittrade. Det går inte att föreställa sig deras situation och det gör ont att läsa om det på avstånd och inte kunna göra något konkret för att hjälpa till. Att skänka pengar till hjälpinsatser är en sak, men att faktiskt hjälpa till är en annan. Jag skulle vilja ta i med händerna, hjälpa! Hjälpa barn att hitta sina föräldrar och föräldrar att hitta sina barn. Föreställ er mardrömmen att inte hitta ert barn! Tänk att få sitt hem bortspolat, alla ens tillhörigheter. Sådant går i och för sig att leva med, men om man dessutom blir av med sitt barn, det är bara för mycket. Hur mycket orkar en människa?

Mina tankar går till Japan i dag!

4 kommentarer:

  1. Det är så jäkla hemskt när man ser det på tv eller läser om det.
    Kan inte ens föreställa mig hur jag skulle må om M eller H försvann i en naturkatastrof och hela vårt hem raserades med alla foton och minnen man har.
    Det skulle nästan va som om de inte funnits efter något sånt.
    Det här kommer ta åravis innan allt är som vanligt i de städer som drabbades värst
    Kramkramkram

    SvaraRadera
  2. Usch ja, man vågar inte ens tänka tanken! Tänk jobb och så också...helt plötsligt är ens arbetsplats bortspolad och man är arbetslös! Sjukt!! Det är ju dock inte det största problemet, men det visar bara ytterligare på vilken katastrof detta är!

    SvaraRadera
  3. Det är verkligen fruktansvärt med allt hemskt som händer i världen. Det blir liksom bara värre och värre.. uscha.

    kram kram

    SvaraRadera
  4. Ja vad det gäller naturkatastrofer så känns det som om det bara blir värre och värre. Undra om det är för att media blåser upp det mer nu än förr? De gör hela följetångar i tidningarna och på tv är det specialinsatta nyhetsrapporteringar! Men det har nog blivit vanligare med denna typen av naturkatastrofer samt översvämningar och stormar.

    Kram!

    SvaraRadera