fredag 27 maj 2011

Familjen tar den stora vita amerikanaren och åker ut!

Frukost och kvällsmys

Dagen började med en försovning! Jag och syrran skulle ha gått på marknad med Lova och Hilma. Klockan 10.00 hade vi bestämt tid i byn och klockan 09.30 slog Lova upp sina blå. Då sov jag fortfarande som en stock. Jag var minst sagt förvirrad när jag tittade på klockan. Hade vi verkligen sovit så länge, var min första tanke. Jag hade inte satt någon klocka men det berodde på att jag kallt räknade med att Lova skulle väcka mig i god tid innan marknaden. När jag tittade på telefonen så hade syster skickat ett sms och ställt in vår planerade marknadsdag så det blev en lugn morgon i alla fall. Jag åt 1 1/2 dl keso med två stycken advokado och 100 gram skinka. Ett perfekt sätt för mig att börja dagen på! Fett från advokadon och protein från keson men nästintill inga kolhydrater. Lova fick keso med banan i och en smörgås med skinka. Till det ville hon ha mjölk. Hon åt med god aptit och sedan blev det Bollibompa på tv. Lova var delvis helt förlorad i Bollibompas värld och delvis fullt sysselsatt med annat som och måla, läsa i någon bok eller jaga katten. Jag läste mail, ringde telefonsamtal, sorterade ner pantflaskor i en påse, hängde tvätt och rengjorde kylen.


Lova åker runt utan bälte på ett industriområde när pappa Per ska hämta ut lagervaror!


När klockan var 14.00 ringde Per och sa att han tänkte stänga för dagen! Vi tog en tur till Kristianstad för att handla. På biltema hittade jag en stor plastbox med flera små fack inuti. En perfekt box för mitt smink istället för att det ligger löst i en byrålåda. För 30 kronor fick jag äntligen ordning och reda i översta byrålådan i hallen, något jag gått och stört mig på länge! Per handlade...hrm, förlåt investerade i saker till verkstan. Det heter alltid investera när han handlar och shopping när jag handlar, det är den stora skillnaden här hemma;) Det är väl konstigt?

På Maxi hittade vi desto mer av värde och kom ut tvåtusen kronor fattigare, oops!



MAXI stormarknad i Kristianstad


Förutom mat till oss själva köpte vi en morsdags-present till mamma, en låda med olika sorters ostar och kex, en burk marmelad och en ostkniv. Allt mycket smakfullt och fint förpackat! Det fick bli den istället för en blomma i år. Jag hoppas hon och pappa uppskattar den, vi lämnade den hos dem när vi kom hem i kväll eftersom de skulle ha helgen på sig och äta den.

Själva gjorde vi också en ostbricka ikväll, vi blev akut sugna på det när vi gick runt i butiken. Vad det blev kan ni se på bilden ovan! Per bestämde sig för två olika sorters kex då jag ändå inte kan äta kex. Det rimmar inte så bra med GI-tänkandet. Sedan blev det en liten brie, en liten blåmögel, en med rom-russin smak och den sista var nog en grönmögel. Jag har lite svårt för mögelostar i allt för stora mängder så jag la inte ner någon stor vikt vid dem. Jag provsmakade lite bara. I stället för kex åt jag morotstavar, paprika, oliver och en handfull vindruvor (fast jag inte borde) Brieosten lever också farligt i närheten av mig;)


I sista stund innan affärerna stängde i dag hann jag till och med ordna en blomma med bud till svärmor som hon ska få levererad till sin dörr på söndag. Hon är ju vår mamma, sväris och farmor. Givietvis måste hon bli uppmärksammad på Morsdag!


Nu är klockan sen kväll och jag ska läsa bloggar!

6 kommentarer:

  1. Ni verkar ha haft en fullspäckad fredag=)=)
    Vi har bara slappat på soffan¨
    men ack va härligt=)
    Den gravida magen bråkar fortfarande
    med mig. Jag mår så illa att jag
    får tvinga i mig maten=(
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Härlig dag hoppas ni har det bra i kväll också. Blev det Tomelilla i dag?
    Kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  3. Sandra, fy så tråkigt, jag vet precis hur du känner dig, tvi vale:( Hoppas det vänder snart!
    Kram på dig och den bråkiga bebisen;)

    Maria, nej tyvärr inget Tomelilla men kolla i inläggen ovan så ser du vad vi hittade på istället:)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Vad skönt att få lite sovmorgon! Och tur att din syster ej kunde ses, hade ju blivit stressigt annars!
    God frukost, och härligt att du klarade gi trots allt. Det är så svårt ibland!
    kram

    SvaraRadera
  5. Dessa längre inlägg med bilder är så roliga. Att försova sig är inte kul det förstör hela dagen men kanske inte om man är ledig
    //Carina

    SvaraRadera
  6. Caroline, ja det är inte lätt att följa GI till punkt och pricka...det blir några fallgropar varje vecka. Första två veckorna gick jättebra, men nu ger jag efter mer och mer, märker jag;) Not good!!! Synd för jag mår verkligen superbra när jag äter enligt GI

    Carina, tack, då ska jag försöka göra fler sådana här inlägg:) De tar ju lite tid!
    Jag håller med, försova sig är inte kul när man ska jobba. Som tur är händer det inte mig särskilt ofta trots att jag är kvällsmänniska

    Kram på er

    SvaraRadera