fredag 23 september 2011

Extra fin på dagis!

Min lilla tjej, naturligt vacker. Hon liksom alla andra barn!


I morse fick vi göra hönan extra fin då det var dags för gruppfotografering på dagis! Hoppas nu bara kläderna och hästsvansen i håret håller sig intakta fram till 10.30 i förmiddag då fotografen kommer....annars får det väl bli som det blir.....det är ju barn vi talar om.

Barn är barn med allt vad det innebär och det ska de få vara tycker jag. Jag gillar inte när vuxna pysslar till förbannelse med barnens hår som om det skulle betyda något för en tvååring....eller när en mamma (eller pappa för den delen) skriker i panik när barnet hoppar i en vattenpöl.

Vissa är smått maniska när det kommer till våtservetter och torkar små barnfingrar och små barnmunnar i tid och otid. Torka lite här och torka lite där. Andra kan inte se en snorkråka i barnets näsa, vissa står över sina barn som hökar när de äter en glass så att de inte ska spilla på nya tröjan! Herregud, säger jag bara. Jag förstår inte detta.....vi lever på tjugohundratalet och i alla hem finns en tvättmaskin och vi har tillgång till riktigt bra tvättmedel och fläckborttagare. Vad är problemet?


Låt barn spilla, låt barnen se lite kladdiga ut....det är bara charmigt tycker jag! Sen menar jag givetvis inte att de ska gå runt med massor med matrester på sina kläder eller ha glass långt upp i pannan när de ätit. Måtta och sunt förnuft är det som gäller!

Det värsta jag vet är när de i vissa länder eller kulturer börja sminka barnen tidigt, dresserar dem till små fotomodeller (som i USA, som är värsta exemplet). Skönhetstävlingar för tvååringar, va fasiken är det? Är de smått sinnesjuka, kan jag tycka!?!

Jag är faktiskt av den åsikten att jag inte ens gillar att små barn tar hål i örat. Varför ska de ha hål i örat? Är det för deras egen skull eller är det för omgivningens skull? Förmodligen för omgivningens och jag tycker inte det är rätt. Blir de sötare av att ha en liten diamant i örat och varför måste de göras finare? Barn är naturligt vackra och ska inte hängas på massa blingbling.

Om barnet utvecklade värsta allergin för att jag som förälder promt ville ta hål i örat på det, hur skulle man då reagera? Själv skulle jag nog dra åt snaran och hänga mig på studs. Barn ska inte behöva lida för att vi vuxna är fåfänga.


Hoppas min lilla flicka tittar in i kameran i dag på fotograferingen, det är allt jag bryr mig om!

5 kommentarer:

  1. Lova är otroligt vacker som hon är. Du har så rätt i det du skriver tycker jag. Jag är inte själv mamma men den typen av mamma du verkar vara är den jag vill bli. Du har sunt förnuft och verkar trygg i din mammaroll
    Tack för ett bra inlägg som gör mig lite klokare/Kajsa

    SvaraRadera
  2. Helg igen YEEEESSSS!!! Här äter vi fläskfilé, pommes och bea. Ungarna sover äntligen.Riktigt skrivit och jag håller med dig. Hade jag haft flickor skulle dom inte få ta hål i öronen förrän de var i mellanstadieåldern. Skönhets tävlingarna i usa är under all kritik.
    Fin bild på stumpan! Kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  3. Kajsa, tack snälla du...jag rodnar av dina komplimanger;)Ser just nu ut som den rödaste tomat i hela fejset! Jag tror att jag liksom alla andra mammor har vissa brister, haha:)
    Ingen är felfri!!

    Maria, så mysigt ni har det!! Visste väl att du skulle vara av samma åsikt som jag, haha;)

    SvaraRadera
  4. Visst ska barn få vara
    barn så länge som
    möjligt. Viran får
    måla sina naglar när
    jag gör det men där
    går gränsen för min
    treåring. Hål i öronen
    får hon tjata sig till
    i 10 årsåldern nån gång.
    SÅ j-a kul är det inte
    med blödande rinnande öron
    fulla av allergi. Hur
    förklarar jag för mitt barn
    att det var pga min önskan
    att det blev så här? När
    Elvira är 10 kan jag
    förklara för henne vilka
    risker det finns. Sen får
    hon välja själv=)Det som
    händer i usa är så sjukt
    Skönhetstävlingar för barn
    Smaka på ordet liksom=(
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Håller med dig i allt du skriver, Sandra!
    Kram vännen

    SvaraRadera