onsdag 26 oktober 2011

Hela sängen full!

I dag kom söta skolfoto från Lovas dagis med posten. Ett gruppfoto. Min lilla stjärna satt längst fram i mitten, i famnen på sin mentor Annelie. Hon var klädd i färglada kläder från Villervalla och hade håret i en svans. Tungan var på väg ut och hon hade bus i blicken, men ändå lite tillbakadragen sådär. Som Lova! Hon visade alla sina kompisar både för mig och Per. Vi ramade in fotot och hela kvällen har hon sprungit runt med ramen i högsta hugg.

Det är onsdag och veckan rasar i väg i ett farligt tempo. Jag vill så mycket men orkar inte riktigt med. Det finns så många "jag borde" men energin för att genomföra dessa finns inte. Orken tryter, jag drar mig tillbaka som en sköldpadda i sitt skal. Jag är inte på topp, benen är tunga och huvudet värker till och från. Stressrelaterat? Ja, kanske! Infektion i kroppen? Ja, högst troligt! Jag nyser och hostar, men mycket mer märker jag inte av. Ingen feber, ingen snuva. En lätt förkylning!

På nätterna delar jag säng med flera stycken....ja, jag vet....det låter helt horribelt. En av mina sängkamrater är Pricken, en limefärgad slapp hund med vita prickar och långa öron. Han skäller såklart inte men han alstrar väldigt mycket värme. Lou, en annan byracka. Smutsig om tassarna och rosetten i örat är på sne. Hon har varit med om mycket, det syns. Vad exakt kan bara Lova svara på. Hon brukade vara gräddfärgad, hon är grådassig nu. Upsy Daisy, en psyksjuk kvinna med rullande säng, kamrater som Igle Pigle och Makapacka. Hon bor i en skog och sjunger och skuttar runt som en speedad kanin. Pippi Långstrump kommer och går lite som hon vill. Fifi från Fifi och Blomsterfröna. En smått sinnesjuk kvinna som lever för sin trädgård och sina minst lika sjuka vänner. Jag har försökt "gömma" henne för att slippa henne...i min säng.....men den lilla blomsterdjävulen dyker alltid upp.

Som ni förstår har jag en sängkamrat till, Lova heter hon! Hon är den som bjuder in de andra i sängen mot min vilja och det finns inte mycket jag kan göra åt situationen just nu.
Jag är trött, seg och har sängen full av oinbjudna gäster!

7 kommentarer:

  1. Hej vännen!
    Men du, du bara MÅSTE sluta ha så höga ambitioner jämt, det är liksom inte målet som är själva poängen utan vägen dit, vet du väl?!?! ;-) Alltså, EN sak har jag lärt mig av denna hemska, brutala inre resa jag tvingades påbörja den 11 mars 2010 när jag fick en bil i arslet... Att absolut INGET spelar något roll, mer än hälsan sin, och familjen sin. Allt annat kan kvitta. Så SKIT i allt du borde och andas. Och skipa det dåliga samvetet. Var sak har sin tid. När energin återvänder har den där saken sin tid. Inte nu. Nu säger din kropp till dig, lägg dig ner. Med eller utan Pippi, Pricken och hela glada gänget!
    De är väl underbara våra små hjärtegryn? Stella är lika dan med sina djur, men som tur är sover hon i egen säng...
    KRAM finaste!

    SvaraRadera
  2. Kloka ord från kloka dig:) Du har rätt och jag tänker göra som du, jag lägger mig ner och så får det passera några kvällar! I morgon kommer de och installerar min diskmaskin i alla fall, jiiipppi!!! Lova har fått en fixidé att hon ska sova mellan oss halva natten och som sagt med halva skaran mjukisdjur som ska med från hennes säng till vår:( Varenda gång. Ett ganska litet problem, men lite kul att skriva om, hihi;)
    Kramar tillbaka

    SvaraRadera
  3. Vad härligt när dagisfotot blir lyckat!
    Vilken beskrivning av gose/leksakerna, jag fnissar för mig själv.
    Jag hoppas att det inte blir mer en än lätt förkylning. Och jag önskar att du tar det Carro säger och gör till ditt. Viktigast är att du mår bra och att Lova är mätt och glad.
    Ha en lugn och skön dag. Kramar.

    SvaraRadera
  4. Hahahha jag garvar ihjääääl mig
    Kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  5. Åh vad jag är sugen på att se fotot! Mama tar sitt imorgon. Och jag gissar på antingen klockrent eller katastrof, beroende på morgonhumör när hon tvingas vakna 2 timmar tidigare än vanligt =P KRAM

    SvaraRadera
  6. Haha så kul med sängen
    full=) Samma här fast
    bara två gosedjur=)
    Viran har en period
    då hon bara ska sova
    hos oss. Å kan du inte
    visa fotot här i bloggen?
    Kram Sandra=)

    SvaraRadera
  7. Sandra R, precis det viktiga är ju att jag mår bra...det gör jag inte just nu...men ikväll har jag lytt råd från Caroline och bara slappat framför idol....ja, bortsett från att jag lagade middagen här ikväll:)Mår genast bättre;)

    Kiqi och Sandra, jag försökte "fota" av fotot men det gick sådär:(
    Kiqi, Mama blir säkert jättesöt på sitt foto, lilla godingen!

    Kram på er

    SvaraRadera