lördag 15 oktober 2011

Ny utmaning så här på höstkanten

Kära vänner, men framför allt bloggvänner (det vill säga alla ni som läser här och har egen blogg) Jag känner att det är dags för en liten utmaning igen...så jag har i dag kommit på en egen som jag tänker utmana er med. Jag anser och Jag inser heter den!

Den går ut på att ni avslöjar, i er blogg förstås, vad ni anser x 7 och vad ni inser x 7, gärna kombinerat. Jag kör själv ett exempel så får ni se hur jag menar. Jag utmanar inte er utan att bjuda på mina egna Jag anser och Jag inser först. 14 punkter ska det bli sammanlagt

Vi kör igång:

1. Jag inser att jag inte är 20 längre! Och jag måste säga att jag tycker det är ganska skönt för att jag har fått ett mer avslappnat förhållningssätt till det mesta sedan jag var 20. Detta på gott och kanske;)

2. Jag anser att Håkan Juholt, socialdemokraternas partiledare, ska avgå. Detta för att när man sitter på den positionen som han gör med ett sådant tungt ansvar som han ju faktiskt har, så sjabblar man sig bara en gång. Efter att man gjort bort sig på det viset med statens kassa, då är det dags för nästa eldsjäl att ta vid och visa var skåpet ska stå.

3. Jag inser att bloggandet och att skriva överhuvudtaget gör mig glad. Därför påbörjade jag nu som 34 åring min andra bok. Förra gången skrev jag skrev jag under tidspress och mitt skrivande var ett bidrag till en bok med flera medförfattare. Denna gången skriver jag själv och det får gärna ta hela livet (nåja, nästan) Vad jag skriver om förblir dock en hemlighet för alla de som inte känner mig väl.

4. Jag anser att livet är för kort för att daltas bort, därför gör jag upp små mål med en liten plan för att kunna förverkliga målet.

5. Jag inser att livet utan barn var ganska tomt, egocentriskt och oeffektivt (om ni förstår hur jag menar?)

6. Jag anser att livet är som bäst när jag är tillsammans med alla eller någon ur min stora familj

7. Jag inser att jag inte borde dricka så mycket läsk som jag gör eftersom det skadar tänderna.

8. Jag anser att startfältet i IDOL är det sämsta någonsin

9. Jag inser att om jag ska få saker och ting gjorda så är det bara JAG och ingen annan som kan göra det åt mig.

10. Jag anser att kända personer i samhället kastar för mycket skit på varandra och att det måste betyda något. Dålig självkänsla kanske?

11. Jag inser att om Lova ber mig baka kanelbullar åt henne och hennes kompisar när de kommer hem från skolan om en sisådär 6 år så kommer det behövas mer än en spark i baken. Jag gillar ju inte att baka! Två sparkar i baken kanske? ;)

12. Jag anser att Iphone har gjort folk ohyffsade. Detta för att folk sitter och tittar på sina skärmar till och med på fester/middagar som jag varit på. Snacka om att stämningen dog!!!!

13. Jag inser att jag vill mer än jag orkar/kan genomföra

14. Jag anser att Kents låt " Utan dina andetag" är en sjukt bra låt och att jag nästan börjar gråta när jag hör den

6 kommentarer:

  1. Åh jag ska försöka ta tag i detta någon dag snart. Vad insiktsfullt!

    Håller med dig nästan helt. Kanske inte om bakningen dock.. och det där med att kända snackar skit om varandra måste jag ändra till FOLK över lag. Helt galet vad mycket sånt jag ser/hör. Och Iphone/Android.. ja jösses. Jag är en sån som sitter så på bussen, och inte ser när folk jag känner kommer. Musik i öronen liksom =( Kents låt är underbra, även om jag inte gillar Kent så mycket i övrigt. Och Idol kan jag inte annat än hålla med om. GÅrdagen var helt sjukt dålig. Under all kritik!!!

    SvaraRadera
  2. Synd jag inte har en blogg då. Eller kanske tur det;) Jag håller med dig om allt utan att baka. Jag bakar mycket men äter det hellre;)Juholt kan dra åt helvete, kändisar bara pissar på varandra och är lika uppmärksamhets-törstande allesammans. Som vuxna barn ungefär med självförtroende noll men med finslipad yta som lurar folk att tro att de har koll på hela sitt själsliga liv. Ifönen har förstört mycket av det sociala. Precis som Kiqi skriver så ser jag inte om det kommer på folk jag känner på vagnen eftersom jag sitter med Ifönen i högsta hugg. Pinsamt ju!
    Idol är kräkframkallande denna säsong och medlemmarna i Kent skulle jag kunna slicka i mig tillsammans med lite grädde
    Kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  3. Den här utmaningen ska jag försöka mig på. Inte just nu men en annan dag. :) Kul!

    SvaraRadera
  4. Jag har ingen blogg men tycker det var en rolig utmaning. Jag kan berätta att jag håller med dig på nästan alla punkterna. Jag tycker om att baka och bakar nästan varje dag som sjukpensionär.
    Jag dricker inte läsk och jag vet inte vad det är för låt av Kent du menar
    //Carina

    SvaraRadera
  5. Den låten av Kent är
    asbra om jag nu får
    använda mig av ett
    lite tonårs-varings-ord=)
    Juholt bye bye men tyvärr
    blev det ju ej så=(
    Baka är sådär kul.
    Läsk dricks av Sandra i
    stora mängder och Elvira
    tror tyvärr det är ok
    att göra så. Jag har tänkt
    om och dricker mest när jag
    lagt henne på kvällarna=)
    Jag har ingen Iphone just
    av den anledningen du skriver.
    Kända personer har ett sjukt
    hävda-sig-behov. Jag har som
    du vet varit vän med en väldigt
    känd tjej och hon led kan jag
    tala om. Hon behöver liksom
    många i hennes bransch gå
    i ständig terapi. Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Roligt att ni är några som vill ta er an utmaningen:)

    SvaraRadera