lördag 5 maj 2012

En lördag med både skoj och sjuka!

 Lova och Hilma åker "kaffekopparna"
 Lova och Malva på ICA
Hilma och Lova i "Bilarna"

I soffan har lilla Lova somnat med feber. Jag läser mina sista inlägg i bloggen och konstaterar att språkpolisen inom mig uppenbarligen har tagit semester eftersom inläggen är så dåligt skrivna att jag funderar på att anmäla mig till en grundskolekurs i svenska. Att blogga under stress för att man så gärna vill förmedla sig till långväga vänner har sina nackdelar. Det blir halvkass text, men å andra sidan, vad gör väl det om hundra år? Tillbaka till Lova. Febern kom smygande och det hela började när vi befann oss i Lönsboda på något som jag tror kallas LönsbodaDagarna. Rätta mig om jag har fel. I alla fall, det var ponnyridning, fiskedamm, karuseller, spel och mycket mer för barn och deras föräldrar. Eftersom syster Josse var med så var givetvis Lovas kusin Hilma också med. Dessa båda damerna började med ponnyridning, tätt följt av ett par karuseller. Lova frös så att hon skakade trots jenas, jacka och mössa! Jag virade in henne i en filt och fick vid några tillfällen bära henne tätt intill mig. Efter visiten i Lönsboda åkte vi hem till vår andra syster, Johanna och hennes familj. Lovas feber tilltog mer och mer. Hon tackade nej till en glasspinne, vilket säger en hel del om hennes allmäntillstånd;) Vi satt och snackade och började efter en stund undra var Lova hade tagit vägen. Då hade hon somnat på ett av barnens rum, direkt på mattan på golvet. Lilla vännen! Vi åkte hem och sedan blev det till att försöka ge henne mat och vätska. Det gick bra med vätskan men inte med maten. Sedan somnade hon på soffan till Bolibompa och bars upp i sin säng.

Det är lördagskväll och jag tittade precis på "Malmöpolisen" på teve.

7 kommentarer:

  1. Krya på dig Lova så fin du är på fotona! Att tacka nej till en glass är väl ett tydligt tecken nog ja;)
    // Carina

    SvaraRadera
  2. Å lilla Lova hoppas du snart blir bättre. Så synd att du skulle bli sjuk samma dag som du skulle åka karusell. Kramar i massor från Mia

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att gå på marknad med karuseller och allt gott! Inte lika kul att Lova blev sjuk. Jag hoppas att hon mått bättre idag.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Krya på dig Lova och bättre tur på nästa marknad/Kajsa

    SvaraRadera
  5. Tack för krya-på sig-hälsningarna:)

    SvaraRadera
  6. Usch, nu har Jag varit världens sämsta på att kommentera nu när Jag har jobbat så mycket! Men here we go! ;)

    Stackars Lova, hoppas att hon mår bättre snart igen!
    Jag känner igen det där du säger om att skriva under stress, Jag har gjort det flera gånger då man känner sig "tvingad" till att få fram något bra lite sådär snabbt och lätt, det resulteras alltid i en mellanstadieuppsats, alltså - kattskit.

    SvaraRadera
  7. Ingen fara Jannika:) Vi tjattrade ju av oss rätt så bra för några kvällar sedan när vi satt och tjattrade till kl 01.30;) Kram på dig

    SvaraRadera