måndag 13 september 2010

Knivig situation!

I Göteborg finns Maria, min kompis sedan fyra år. Att vara kompis med henne innebär många hysteriska skratt och knäppa konversationer. När jag loggade in på bloggen just i denna stund hittade jag följande meningar i en av hennes kommentarer: " Henke är rödnäsad, har hängpattar och 30 plus mage. Jag får äckelkänslor. Ska jag ta upp det med honom?"
Henke är hennes sambo sedan tio år eller nåt. Hon sitter just nu med sin son som inte vill sova och tittar på filmer som familjen spelade in i somras. Henke är bar på överkroppen och eventuellt solbränd på näsan, vad vet jag? I alla fall, vad tycker ni läsare, ska Maria ta upp detta med Henke?

Se det hela med glimten i ögat för det vet jag att Maria gör:)

Jag tycker hon ska avvakta läget. Det är min personliga åsikt! Jag menar, hängpattar, röda näsor och tjocka magar är väl tillstånd vi alla drabbas av förr eller senare i livet.

Hur tar man upp en sak som detta med sin sambo?

En annan Maria, också bosatt i Göteborg, kom med en lockande idé om en tjejhelg för henne och mig. Hon och jag hela helgen, utan män och barn - Ja tack!!

Maria H, om du läser detta. Jag ska försöka klämma in en helg som denna i mitt liv


Till sist vill jag bara erkänna mitt misstag att tidigare i dag tro att regnet som vräkte över Osby skulle stanna hela dagen. Jag hade fel! Eftermiddagen och kvällen bestod av strålande sol, blå himmel och när jag och Lova kom ut med vagnen gick vi en längre runda än vanligt. Vi mötte ankor, en snäll farbror och grannen till mina föräldrar som alltid är snacksalig. Lova fick gunga, fika på mormor och morfars altan och äta äppel från äppelträden som finns överallt på mina föräldrars tomt. Lyckliga hon, lyckliga jag!

4 kommentarer:

  1. Hon kan säga: Älskling ska vi ta en promenad? så kanske hennes kille får bort magen och dom hängiga brösten. Hon kan köpa solskyddsfaktor till hans näsa nästa sommar/ Kajsa
    ps: det är faktiskt jobbigt att se sin älskling förändras. Det var inte den man blev kär i!Att bränna sin näsa är väl inte så mycket att orda om. Det försvinner ju.ds

    SvaraRadera
  2. Bra tips med promenader Kajsa! Nu ska vi se om Maria nappar på det, jag vet att hon är en inbiten promenerare själv, men om hon får med sig Henke är en annan femma;)

    SvaraRadera
  3. Du med dina undersökningar;)

    Tack för tipset kajsa men henke får man inte med sig på promenad;)

    Jennie näsan är inte röd av solbränna (för mkt alkohol under semestern) men jag tog kanske i lite när det gäller rödheten;)
    Haha så illa var det kanske inte
    retade mig på hans drickande i sommar.
    varför dricka som en svamp bara för att man är ledig? har aldrig förstått det.
    Kramkramkram

    SvaraRadera
  4. Å hade missat svara här! Ok, för mycket av det goda? Nej jag håller med man behöver inte dricka var dag bara för att man är ledig.
    Undersökningar är kul;) Kram på dig

    SvaraRadera