torsdag 11 november 2010

Dröm sött


När är det egentligen tid att börja med säng till en liten prinsessa med goda sovvanor? Nu eller bör vi vänta ett halvår? Risken, som jag ser det, är att de goda sängvanorna vi har nu rubbas när Lova kommer på att hon kan stiga ur sängen själv. Kanske blir det roligare än att sova? Eller är det rent av bättre att börja nu än och dra ut på det? Hon sover kanon på nätterna, somnar själv varje natt och verkar trygg i eget rum. Eget rum fick hon när hon fyllt 1 år!

Ni med lite erfarenhet av detta, vad säger ni?

Sängen på bilden kommer från IKEA, serien Hemnes. Visst är den fin? Ett lapptäcke och några söta kuddar och Lova kommer trivas som fisken i vatten....eller?

5 kommentarer:

  1. Uuunderbar säng!
    Jag tror man kan börja lite när man själv känner för det. Med stor säng alltså.
    Vilmer skulle aldrig kunna hantera det pga att han kastar sig i sömnen fram och tillbaka. Han hade ramlat ur på nolltid. Sen är han fortfarande väldigt nöjd med sin säng och trivs bra i den.
    Men det största problemet för oss är ju platsen. Bara att böna och be att vi har hittat större innan det krävs en större säng för lilleman.
    Men om Lova verkar redo för en stor så varför inte?! Passar det inte får ni väl byta tillbaka till spjälisen tills hon är redo.
    Den stora sängen kommer ju ändå behövas senare framöver :)
    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Vi köpte inte säng till Elvira förrän hon var 3. Hon utnyttjade sin spjälsäng till max. För oss passade detta bäst för dottern låg inte still och vi hade problem med hennes sömn. Hon vaknade ofta och behövde tröstas. Detta berodde på att hennes äldre bror fick mycket uppmärksamhet under en period då han var allvarligt sjuk.
    Hon kom tyvärr lite i skymundan. Svårt att veta när det gäller er sits, föräldar vill inte göra en tabbe. Kanske inte kul att börja med säng och sedan gå tillbaka till spjälsängen? men det är en idé.
    Bra att hon har eget rum redan nu, det tror jag på!
    Lycka till
    Carina

    SvaraRadera
  3. Har inge erfarenhet av barn och sömn men ville skriva fin säng du/ni hittat! Skulle kunna sova i den själv/Kajsa

    SvaraRadera
  4. Malcolm fick säng sent men Henry tidigt. Vet inte om det var för att Malcolm var första barnet kanske. Malcolm har alltid sovit bättre än Henry, så är det än! Lova är ett drömbarn när det gäller sömn så ni hade nog kunnat prova
    kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  5. Tack för alla komentarer! Det verkar som ni tycker vi kan prova:)
    Kraaam

    SvaraRadera