lördag 25 december 2010

22 minuter över julafton

Nu är julafton över. Vi har haft en fullspäckad dag som började med julfrukost här hemma med svärmor som kom den 23e. Vörtbröd med julskinka och julost, ägg och sill. Dagen fortsatte med två omgångar glögg med pepparkaka, och några ischocklad och Kalle Anka. Klockan 17 var vi på plats hos mina föräldrar där vi togs emot med marchaller (osäker på stavningen) i den kristallvita snön. Inne i värmen väntade alkoholglögg med tillugg som en fördrink. Sedan kallrätterna som hade ett litet inslag av västkusten eftersom svärmor var med, nämligen havskräftor och varmrökt lax med romsås. Smaskens!! Och så varmrätterna, det vanliga! Per hade gjort en Janssons som var helt perfekt i smaken! Med härliga toner av Susanne Boyles julmusik i bakgrunden åt vi och drack...åtminstone några av oss. Lova hade annat för sig, hon finfördelade äggen och slängde rådjurskött på golvet för det föll nog inte den lilla damen i smaken. Det är ju inte så att man kan sitta och äta i lugnan ro längre med en busunge i familjen. Vill man äta julbord med matro ska man nog äta barnfritt!!

Efter maten blev det kaffe och ytterligare lite chocklad, men sedan var det dags för oss att packa ihop oss och åka hem till syster Johanna med familj för där fanns min andra syster och bror, samt min systers sambos familj. Vi blev ett glatt gäng på 18 personer, barn och vuxna. Det tog ett tag för tomten och dela ut klapparna kan jag säga;) Efter barnens höjdpunkt, då Lova faktiskt tog mötet med tomten riktigt bra, så var det dags för julgröten, julgodiset och kaffet.

Slutligen spelade vi julklappasspelet vilket går ut på att alla har en klapp med sig värd cirka hundra kronor och så använder mig sig av tärning och ett glatt humör (dåliga förlorare passar inte för denna leken) Man samlar julklappar som man kan bli av med lika fort igen. När slutsignalen går får man behålla de klappar som man för tillfället har hos sig. Jag fick tre vita ljusstakar från Cult design som var köpta av min syster.

Det var en trött svärmor och sambo som båda gick och lade sig tillsammans med Lova då vi kom hem lite efter midnatt. Jag däremot var ju tvungen att uppdatera bloggen! Såklart!


GOD FORTSÄTTNING önskar jag er alla

2 kommentarer:

  1. Va fint ni har haft det! Havskräftor är inte bara lyx hos er även här. Det skulle aldrig finnas på Henkes morsas bord det är för nytt för henne den förlegade urmodern;) Allt ska va som det var när Henke växte upp annars kan det vara farligt. Nej vidbrända prinskorvar och fet dallrig skinka ska det vara. Jag mår fysiskt illa av julen och nästa år ska jag åka med barnen till fjällen med el. utan Henke

    SvaraRadera
  2. Hahahah;)Jag funderar också starkt på att dra i väg nästa jul med eller utan Per;) Hur sliter man honom från hans verkstad? Kraaaaam

    SvaraRadera