onsdag 8 december 2010

Nya Lova

I dag käkar Lova frukost som om det inte fanns någon morgondag. Två dl filmjölk blandat med en dl mjölk svepte hon på sin flaska i ett naffs. Sedan åkte en hel banan i magen. Nu äter hon kycklingköttbullar, två stycken...och skriker efter fler! Smörgås är inte lönt, hon är inne i en period då smörgås inte är gott. Gröt går bra igen, gärna äppelgröten från Semper! Apelsinerna ligger inte heller säkra på fruktfatet. Varken från Lova eller från mig. Jag älskar apelsiner vid denna årstiden!
Herregud, va det händer mycket på språkfronten nu. Den sista veckan har hon uttalat flera nya ord. Hon tar till och med ut nappen för att säga dem, gulligt! Fåglar "pippi" är intressanta att titta på, när de flyger eller landar på grannens tak. Ännu mer nu än någonsin! Även bilarna som åker förbi här ute och låter. Lova härmar hur det låter och sen skrattar hon med hela ansiktet. Nu efter frukost går hon och startar tvn och sätter sig i soffan tillsammans med mig. Leksaker som är populära är en vit nalle som hon fick vid dopet, gunghästen, en docka som hon fick av Per häromdagen. Den har både napp och nappflaska och är jätteintressant. På julafton ska hon få dockvagnen till dockan. Den radiostyrda bilen är bara kul när Lova är pigg. Minsta lilla trötthet och Lova ratar bilen;)

En ny sida som jag har upptäckt hos Lova är en reaktion vid övertrötthet som jag aldrig sett innan. Hon gråter som om världen rasat samman, pekar på nappen eller nallen. När hon får det vill hon inte ha det. Hon slänger bort det i protest i bland. När jag tar bort det så blir hon ännu mer ilsken och ska ha det. Hon slänger sig baklänges. Inget verkar duga. När jag tillslut tvingar henne att ligga ner, i min famn eller vid sidan av mig i vår säng/soffa. Ja, då börjar ögonen rulla i pannan och hon somnar på typ fem sekunder. Shit, hon är 19 månader och detta är nytt för mig. Hon måste ha varit ett ovnligt snällt barn den första tiden;)

2 kommentarer:

  1. Ojdå lilla gumman så arg? M och H har varit såna i perioder. Jobbigt för oss tyvärr. Kul med nya ord men du ska veta att det är ganska skönt när de inte säger så mkt;) Nu får man skavsår i öronen, Malcolm är 4 och Henry 2 som du vet! men det är självfallet mysigt också:)

    SvaraRadera
  2. Kan tänka mig det, haha, att när de väl babbalar på så önskar man att de kunde vara tysta istället:)

    SvaraRadera