fredag 18 februari 2011

Vovve, pippi och dagis

Nja, inte om man lyssnar på pedagogerna. Då heter det hund, fågel och förskolan. Man ska inte underskatta barnen, deras förmåga att lära sig språket. Det är inte mycket att orda om, pedagogerna har rätt! Ändå pratar jag nästan dagligen med Lova om pippin, dagis och grannens vovve.

Va där det för fel på mig;) hihi!!

6 kommentarer:

  1. AJABAJA JENNIE=)=)=)
    Jag ska inte säg nåt jag gör samma sak med Viran=)
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. O jag samma med mina killar plus alla jag känner men va sjutton det är inte så farligt;)
    Det är inte så att M och H kommer säga vovve till hund när de sitter i skolbänken som 8åringar.
    Jag kommer väl i håg Malcolms första utvecklingsamtal på dagis.
    Första gången jag var på ett sånt o jag satt bara och gapade åt alla "fina" orden i hans pärm. Typ,i dag har M utvecklat sin kunskap inom det naturvetenskapliga området då han såg en snöboll smälta till vatten och förstod sambandet mellan snö och vatten!
    Va i helvete liksom? Hade det inte räckt med att de skrev att i dag har M sett en snöboll smälta till vatten och verkade förstå att vatten och snö är samma sak.
    Man blir så faschinerad av deras engagemang;)
    Kramkramkram

    SvaraRadera
  3. Alltså jag säger inte Dagis för att det skulle vara enklare, utan för att det hette dagis hela min uppväxt. Förskolan börjar man i när man är 6 år. Så det så =P (enligt mig då)

    Här är vi nog ganska bra på att använda det riktiga ordet. Men Mama är också en ganska så bestämd dam som själv verkar bestämma när hon vill använda "smeknamn". Vovve säger hon oftare än hund t ex.. men generellt så använde hon de riktiga orden.

    Sedan får jag säga att jag inte tror det gör så mycket om man använder riktiga orden eller inte. Inte ännu. Klart att barnen KAN lära sig vad det heter. Men hur stor roll spelar det om barnen säger vovve & pippi liksom. Alla i hela Sverige vet ju vad de menar.. och de lär ju börja använda de riktiga orden ganska snabbt hursom. Särskilt om det går på F Ö R S K O L A N .. hahhaa..


    Kramar

    SvaraRadera
  4. Ja precis, Kiqi....se bara på oss, dig och mig, två språkproffs som garanterat började vår bana både med Pippi och Vovve, dont you think?? hahahahahahaha;)

    Vi fortsätter nog med Pippi lite till, men jag måste säga att jag blir ganska sur om jag hör Lova säga det ordet när hon är 6 år;)

    SvaraRadera