onsdag 23 mars 2011

Ett enkelt kalas för 20 personer!


Fotoutmaningen lär dröja! Min laddare har tydligen lämnat mig för en bättre person eller nåt;) Nu får jag börja kolla efter en ny att köpa, kameran fungerar ju bra i övrigt! I går kväll satt jag och spånade lite på Lovas kommande kalas och löftet till mig själv har varit att dra ner på mina krav. Förra året la jag ner hela min själ i hennes 1 årskalas och som många av er vet resulterade det i ambulansfärd in till sjukhus med en medicinöverdoserad Lova och en skärrad mamma, en exploderad ugnslucka och så kunde inte Per vara med på grund av arbete i Göteborg. Denna gången ska vi ha ett enkelt kalas, förhoppningsvis utan smärre katastrofer! Som det ser ut nu blir vi 20 ätande gäster och jag funderar som bäst på hur man håller ett kalas med 20 ätande gäster litet och enkelt? Vi kommer inte kunna ha det här hemma, vi har inte plats för 20 ätande människor. Möjligtvis om de sitter på golvet, men det vill jag faktiskt inte att de ska behöva göra. Mamma föreslog att vi skulle dela det på två kalas, ett för min familj och ett för Pers familj. Det är ett alternativ men det är ju samtidigt lite tråkigt att Lovas farmor inte får träffa Lovas mormor och morfar. Det sker så sällan i och med avståndet Göteborg - Osby. Mina och Pers syskon träffas i princip aldrig, vilket Lovas kalas en gång om året ska se till, ellerhur? Dessutom blir det ganska mycket jobb att fixa två kalas och det var det jag ville slippa undan!


Som ni hör har vi en del att fundera kring. Det enda som egentligen är bestämt är att gräddtårtan till kaffet ska min vän Janina göra! Hon är riktigt duktig på tårtbakning!

10 kommentarer:

  1. Det är alltid krångligt med kalas och många som ska komma. När William fyllde år hade vi bara kaffe och tårta. Men självklart förstår jag att ni vill buda på någon mat, särskilt för de som kör från Göteborg. Är ju en bit trots allt.

    Lokalen är väl problemet då.. men om ni ställer till med långbord i vardagsrum och kök borde ni väl få plats. Visst får vi flytta soffor o så så länge i sånna fall men tänk tio personer i bredd på en sida...det borde ju funka. Bord kan man ju säkert hyra eller låna någonstans.
    Vad tror du?

    Tack för dina fina ord förresten :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Eller hyr ett färdigt ställe så slipper ni bära bord och stolar för ni bor väl på andra våningen? Bjud på färdigköpta smörgåstårtor så slipper ni bry er om och hålla något varmt eller laga till något:)
    Ska du ha ett barnkalas också?
    Kramkramkram

    SvaraRadera
  3. Janina, jo vi vill gärna bjuda på mat i någon form i och med Pers familj annars hade jag inte tvekat en sekund och bara serverat fika detta året:)Allt för enkelhetens skull! Förmodligen blir det smörgåstårta eller något annat kallt! Det är en bra idé med borden och stolarna, min bror har "långbord" och plaststolar som är stapelbara och enkla att förflytta, men sen är det som Maria säger, ett himla bärande upp och ned för trappan här. Jag funderade lite i kväll om vi skulle ha det hos bror i alla fall, som förra året. Där finns både yta och matplats till alla.

    Maria, ja vi har pratat lite om ett gemensamt barnkalas för Hilma och Lova, syrran och jag! Det blir i så fall efter Lovas födelsedag

    Kraaaaam på er

    SvaraRadera
  4. jaaaa jösses det är ett enda gissel det här med hur man ska få plats. Vi får trängas runt soffbordet, med soffa och massa extrastolar. Sedan får nog några sitta i köket just under ätandet av mat. Men jagfunderar starkt på pizza och pastasallad bara. Enkelt att göra mycket, och smidigt att äta med tallrik iknät och använda händerna..

    Sedan blir det tårta, cupcakes och kanske chip-cookies om jag får till dem ikväll och känner mig nöjd. =)

    Minns mycket väl förra årets kalas för er. Usch och fy. Tur att det slutade väl!!!

    kramar

    SvaraRadera
  5. Underbar tårta. Har den något med Lovas dag att göra?/Kajsa

    SvaraRadera
  6. Kiqi, pizza är bra, men gör du flera plåtar under dagen då och lägger folie över? Du gör slicar va? Cupcakes blir det nog här också, Per älskar att baka sådana:)

    Kajsa, nej, den bilden är hämtad från Google....det borde jag ha skrivit ut;) Men visst är den fin, både modellen och färgerna


    Kraaaaam

    SvaraRadera
  7. Du är för ambitiös. Låt gästerna sitta på golvet med tallrik i hand. Det funka finfint//Carina

    SvaraRadera
  8. Å nej, ska man bjuda på mat får man ha sittplatser. Det är inte bara smidiga 20 åringar som kommer. Den äldsta är på väg mot 90!
    :) Men nu är frågan löst....

    SvaraRadera
  9. Ring gärna i veckan så får vi gå igenom så vi har samma tanke om tårtan. Fyllning har vi inte bestämt. Smaka den ni får idag :) Sen är det storleken med.

    Kram

    SvaraRadera
  10. Japp jag ringer dig i veckan!! Den storleken och formen som var i dag är perfekt även till oss, så den kör vi på!

    Å, fyllningen är det svåra, men det där som du sa med Dumle-kola har jag fastnat för:)
    Vit marsipan har jag också bestämt, samt svart text i skrivstil precis som den Agnes hade i dag. Lova 2 år, blir bra.

    Jag hör av mig...

    Kramar

    SvaraRadera