torsdag 17 mars 2011

Latmasken snackar....

Torsdagen börjar lida mot kväll, snart kommer Per och lilla hönan hem från jobb och dagis! En bunke kläder är tvättad och upphängd, katten har fått kokt fisk och tar igen sig i soffan och jag dricker en kopp tee och jobbar vid datorn....eller ja hrm, jobbar och jobbar! Jag som brukar vara effektiv och jobba undan sånt som är viktigt, har fått en smärre släng av lathet över mig i dag. Jag har nämligen suttit i telefon halva dagen, åtminstone känns det så. Ute snöar det och det känns inte okej. Våren har ju varit här och vänt, visat sig och gett löfte om att snart kommer den för att stanna, men det var bara tomma ord. I södra Skåne blommar det på vissa håll, undra om de också har snö i dag? Skit också!

Det skulle ha blivit en tur till Ikea i dag, men tyvärr fick vi inte i hop det, syrran och jag! Det får bli vid ett annat tillfälle. Jag behöver "fötter" till min nyinköpta hylla. Just nu står den direkt på golvet och dörren går således inte att öppna. Vad ska man med en stor hylla till om den inte kan användas till förvaring?

I natt drabbades vårt lilla hjärta av magknip. Hon har förmodligen fått något olämpligt att äta. Jag gick igenom allt jag gett henne i går men kunde inte förstå vad det skulle kunna vara som gav magknip. Hon började snurra i sängen mellan oss, tillslut satt hon upp och grät, stackaren! Vi gick upp och hon var som en stel pinne i min famn. Magen var som en ballong! Hon pekade på magen och såg olycklig ut. Lilla gumman!! Efter en halvtimme kom en rejäl dos i blöjan och sedan blev den lilla både lättad och snacksalig. Allt jag sa upprepade hon. Problemet nu var att hon var för pigg för att sova, så vi fick äta banan och dricka tee. Vi ritade och tittade på foton. När klockan var runt fyra såg hon trött ut och då smög vi tillbaka i sängen. Det första hon gjorde var att dra Per rätt över ansiktet och så gav hon i från sig ett illtjut! Tror ni att han vaknade? Nej, det gjorde han inte. Det säger en hel del om mannen jag lever med:)

6 kommentarer:

  1. Å stackars liten Lova:(
    Per påminner om Henke för han vaknar inte heller vid höga ljud och slag. Så många gånger M och H slagit på honom när han sover men han reagerar inte ens;)
    Jag tittade på den 29/3 men jag jobbar hel dag
    tyvärr.Synd!
    Så j-a tråkigt med snö!
    Kramkramkram

    SvaraRadera
  2. Åhh stackars lillpluttan! Magknip är inte roligt, skönt att det kom ut!!

    Nej Bella fin betyder "Jag är inte fin" för hon fick inte ner ngt halsband :-)
    kram o gonatt,
    Jo hon har gått i trappan själv sedan hon lärde sig o gå, helt oundvikligt att ej lära henne trappan :-)

    SvaraRadera
  3. Pang, ett hugg i hjärtat, sånt berör! Hon skulle bara veta hur fin och värdefull hon är. Här har vi grindar från båda hållen av trappan men när vi går upp så går hon alltid själv och jag går bakom henne. Jag vågar inte låta henne gå ner än, endast om jag håller henne i armarna:) Hon skulle med all säkerhet kunna krypa ner själv, men det är jag som är nojig;)
    Kraaaaam

    SvaraRadera
  4. Maria, nej de är nog av samma skrot och korn, Per och Henke när det gäller det;)Ingen fara ang. den 29e, det kommer fler tillfällen:)
    Kraaaam på dig

    SvaraRadera
  5. Men lilla vännen då. Vet precis hur det där är. Mama blir ju sådan av apelsin!! Inget kul. Hoppas hon slipper det mera bara.. Kram Lovsan

    SvaraRadera
  6. Apelsin? Hmm, men det åt inte Lova i går. Jag kan bara inte fatta vad det var:(
    Jag vill ju inte ge henne något hennes mage inte riktigt tål!!!
    Kraaam

    SvaraRadera