fredag 8 april 2011

Fredag och lugna gatan efter en hektisk eftermiddag

Hemmagjord pizza blir det på Lovas kalas i helgen (bild hämtad från Google)


Det är fredagskväll och nedräkningen till Lovas kalas har börjat. På söndag klockan 12 öppnar vi upp dörrarna för familjen och bjuder in både till Lovas 2 årsdag och Pers 34 årsdag. Pappa har precis varit här och hälsat på. Lova somnade för någon timme sedan och nu sitter vi här, jag och Per. Det är dags för ett blogginlägg! I går träffade jag och Lova kusin Marie och hennes lilla Maja. Vi promenerade med barnen i vagnarna ner till byn och gjorde några ärenden bland annat apoteket och domus, men även några klädaffärer (Mia skulle handla en present) och bokhandeln. Dessutom tog vi en fika på Nya konditoriet. Det blåste som bara den och ett tag trodde jag ärligt att vi skulle blåsa av vägen. Vi hade en trevlig eftermiddag och jag fick tillfälle att skänka bort lite av de kläder som Lova vuxit ur till lilla Maja. Det skiljer precis ett år mellan dessa båda damerna, så Maja är en perfekt kandidat att ärva Lovas kläder!

I dag har Per sålt en bil som han fick av sin bror. Ta den och gör vad du vill med den, sa brorsan! Vi sålde den och pengarna ska gå till investeringar i Pers verkstad.

Vi har handlat det sista till Lovas kalas och passade på att köra upp lite av inköpen till min bror (där vi ska fira kalaset). Det är mycket nog som ska med dit ändå på söndag som maten, presenterna, dukar, servetter och så vidare. Det kändes skönt att kunna dumpa av lite där redan i kväll.

När vi kom hem blev det en god köttgryta och potatis. Den härliga doften av gryta sitter fortfarande kvar i väggarna och eftersom det var ett storkok så har Per fixat sina luncher till veckan som kommer. Hur många dagar kan man äta gryta utan att tröttna? Två dagar, gissar jag! Efter att ha skalat morötter till förbannelse, skurit kött och lök för ett helt kompani, så trodde jag Per var ganska trött på att stå i köket för i kväll, men där hade jag fel. Direkt efter middagen satte han i gång matberedaren och skar ner kål som strimlades fint. Av kålen ska det bli pizzasallad som sedan ska stå och dra i kylen till på söndag. På söndag ska vi nämligen bjuda på hemmagjorda pizzaslicar på kalaset. Enkelt och gott! Till och med barnen brukar göra tummen upp för pizza!


Tyvärr fick jag reda på i dag att sjukdomar och arbete har satt stopp för tre av Pers familjemedlemmar att ta sig ner hit till Skåne på söndag, men då blir det desto mer pizza till oss;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar