lördag 28 maj 2011

Regniga dagar efter löning betyder shopping!

På grund av vädret som verkade opålitligt med moln och regnskurar så blev det inget Tosselilla sommarland i dag, tyvärr! Vi får skjuta upp det ytterligare någon eller några helger.
Istället drog jag och syster Josse med Hilma och Lova till Älmhult för lite shopping. Tjejerna pladdrade glatt i bilen hela vägen till Älmhult och sedan gick de hand i hand in på Kappahl där det provades både hattar och väskor, men väskorna kunde lika gärna ha varit hattar som ni ser på bilden ovan. Hilma fick två par jeans, Lova ett par jeans och så två par strumpbyxor till hösten. Nöjda och glada med klädinköpen fortsatte vi sedan en runda till Lindex och sedan till IKEA. På Sveriges mest kända möbelbutik blev det först lunch och sedan bus på barnavdelningen. Det var två trötta barn som ställde sig i kassan med sina minst lika trötta mammor. När vi kom ut på tjugotrean somnade de båda i bilen! Inte helt lyckat med tanke på att klockan var 17 på eftermiddagen.

Lova på väg ut från IKEA och sådär lagom glad på grund av trötthet!


I vagnen finns tre Ribba ramar i vitt storlek A4, en lång vit ramlist, tre vita lackbord, två vita pallar,en vit tårtspade, ben i aluminium till möbel, ett vitt/svart bredrandigt tyg och ett flerfärgat randigt tyg samt Josses köp två svarta kuddar. Tygerna ska bli gardiner i sovrum och kök! Jag kommer att visa bilder efterhand som jag får klart i lägenheten.



När vi åkte hem mot Osby igen ringde min andra syster och undrade om jag kunde åka till Visseltofta, en bit utanför byn, och hämta deras äldsta dotter Ebba. De var på 30 årskalas och Ebba hade tröttnat på att vara med på festen. Där fanns inga lek-kamrater i hennes ålder. När jag släppt av Josse och Hilma åkte jag och hämtade Pärlan och så åkte vi vidare till ICA och handlade massor med lördagsmys till oss alla. Per fixade en god middag och sedan slog vi på Änglagård 3 på tv:n. Det goda åkte upp på bordet. Det var verkligen en helkväll och när Lova blev trött vid 21 somnade hon på stubinen. Inte undra på med tanke på alla dagens intryck!



Ebba somnade i vår soffa vid 23 tiden men fick vakna ganska kort efteråt då pappa Kim knackade på dörren!

Bider på de glada busungarna med glass i händerna.




5 kommentarer:

  1. Tack fina syster för barnvakten, hon berättade i bilen hem att ni hade bjudit på en jätte god mat och handla en jätte stor påse godis =) Så nu är vi skyldiga er en tjänst, så hojta till när ni vill vara barnledig =) Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken schysst dag:) Mysiga foton på barnen hand i hand. Kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  3. Va synd att det inte blev Tosselilla, men vädret rår man inte över. Fast shopping och Ikea är ju aldrig fel. Verkar som ni hade en härlig dag iallafall. Fina bilder på tjejerna!!

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder och så fina jenas lilla Lova fick. Regn är inte alltid negativt
    //Carina

    SvaraRadera
  5. Johanna, det var så lite så! Hon är ju alltid så snäll EbbaKebab!

    Maria,ja helt klart en bra dag för att vara regnig;)

    Anonym, tack! Vi får ta Tosselilla längre fram:)

    Carina, tack! Nej det är sant, regn och löning brukar bli bra:)

    SvaraRadera