söndag 5 juni 2011

Lova, pappa och mamma på sommarland - men ack, vilken besvikelse!

På mittenbilden: Lova kollar in den lovande broschyren som vi fick vid entrén och funderar på vad hon vill göra!

I dag blev det då äntligen dags för Tosselilla sommarland i Tomelilla. Vi åkte vid 11 tiden och stannade i Kristianstad för lunch innan vi styrde mot Tomelilla. Lova var inte helt nöjd med bilresan men somnade och sov en bra stund innan vi kom fram. Tosselilla var inte helt vad vi hade förväntat oss. Bilderna på hemsidan visar ett fartfyllt ställe och man får intrycket av att det finna massor med attraktioner för hela familjen men stället är sjukt överskattat. För barn i Lovas längd fanns två karuseller varav en var stängd (varför framgick inte) Överhuvudtaget kändes stället lamt och tråkigt, tyvärr. Som en stor öde plats och så dök det upp någon attraktion här och någon där. Vi gick igenom stället på två timmar och kände oss ganska nöjda då, men eftersom Lova var pigg stannade vi där längre. Vi tog en glass i ett fik och hoppade på studsmattorna tills svetten den lackade. Lova hoppade skiten ur sina föräldrar, kan man lugnt konstatera! På hemresan sa Per att det kanske är vi som är kräsna. Det kan vara så. Vi jämför automatiskt alla sommarland och nöjesparker med Liseberg eftersom Per är göteborgare och jag har bott i den stan i nästan fyra år. Jämfört med Liseberg är Tosselilla ett sorgligt kapitel. Jag ifrågarsätter inte varför det är så, jag förstår att det är skillnad på Sveriges andra stads stora nöjespark och lilla Tomelillas sommarland - det går inte ens att jämföra! Inget konstigt i sig!
Men nu har vi varit där och nu vet vi att vi inte behöva sukta efter det där som vi trodde var ett hippt och färgglatt sommarland där nere i söder.

För att nämna något positivt också så var deras minigrisar supersöta och Lova drog på smilbanden flera gånger när de skuttade omkring i sin hage. Även påfåglarna som sprang omkring var oerhört vackra och ståtliga djur. Lova var förälskad i djuren, kaninerna och getterna! Att kunna köpa mat till djuren för några kronor och mata dem direkt ur handen gillades skarpt av Lova. Personalen var dessutom jättetrevliga!

Vädret kunde inte ha varit bättre, sol och lagom med vind.

6 kommentarer:

  1. Så synd att det inte var
    som ni trodde=(=(
    Ni får helt enkelt köra de
    extra milen upp hit till Liseberg
    i stället och så kan ni hälsa
    på oss samtidigt=)=)
    Kan inte bli bättre=)
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Inget slår Göteborg inte ens Grönan:)
    Kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  3. Vi var på tosselilla ganska mycket när barnen var små. Ni är nog allt lite kräsna;)
    //Carina

    SvaraRadera
  4. Sandra och Maria, helt klart blir det en tur till Liseberg också i sommar. LOVAR:)

    Carina, hahaha;) Ja, det kanske vi är...lite i alla fall;)

    Kram på er

    SvaraRadera
  5. Jag förstår besvikelsen. De som har roligast där är nog 10-15-åringar och badtossar. Min son, som är 5 år, var inte helt förtjust. Vi hade lika gärna kunnat spara de 260 kronorna vi la ut, och stått på utsidan som vanligt. När jag var liten var det kul att åka dit, iofs med klasskompisar.
    Men att jämföra med Liseberg - det går inte. :)
    Ha det gott, denna klibbiga dag!

    SvaraRadera
  6. Jo det är nog som du säger att äldre barn har roligare, men nu har vi varit där och en kan lägga nyfikenheten på Tosselilla åt sidan. Jag var också där som barn, det gick bussar härifrån som fritidsgården anordnade. Vi badade mest, tror jag:)
    Jo tack, man försöker ha det så gott man kan i denna eländiga klibbiga värmen;) Tack och lov för duschen, säger jag bara!
    Ha det fint!

    SvaraRadera