lördag 25 juni 2011

När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Midsommarmaten har för länge sedan plockats bort när bilderna togs.
Här festar vi på snacks, några kalla öl till grabbsen och cider till oss tjejer.
Lägg märke till jordgubbarna på duken;) Är det midsommar, så är det!

Barnen firar midsommar i sin mormor och morfars trädgård. På bilden syns Agnes, Hilma och Lova. I bakgrunden syns också en fritt springande Jonsson som lärt sig att inte lämna tomten. Duktig vovve!!

Kom igen nu mamma, vi åker om en stund!

Jajemensan, när mamma och pappa har åkt hemifrån för att fira midsommar med goda vänner i deras sommarbostad i Norje boke....ja, då invaderar tre fjärdedelar av barnen villan och har fest. Ena systeryster, Johanna med familj hade bjudit in ett kompispar (Jannika och Jimmy) till mamma och pappas hus för att fira midsommar. Syster nummer två i tvillingduon Josephine och hennes lilla Hilma var också inbjudna. Jag och Lova bjöd in oss själva i sista minuten. Tillslut var vi ett glatt gäng som både åt gott och lyssnade på bra musik ur högtalarna. Förutom nypotatisen med gräddfil serverades det, sill, köttbullar och skinka. Gräslöken fanns där förstås, men även finhackad rödlök för att sätta lite extra sting på den annars ganska smaklösa maten. Efterrrätten bestod av, hör och häpna, jordgubbar av bästa kvalité, gräddglass vanilj från Sia, smält choklad i en fin kreation och citronmeliss. Jannika stod för den desserten och jisses va gott det var! Lova och jag bidrog till lite av varje, vi hade bland annat med oss en liter jordgubbar, vanlijglass, gräddfil och vår egen sill samt en påse chips. Knytkalas is the shit - bara så att ni alla vet det!


Vädret var inte helt på vår sida. Molnen tornade upp sig framåt kvällningen och vi fick sätta på både barnen och oss själva varmare kläder. Soldäcket var inte att tänka på utan vi fick duka inne i den glasade altanen. Klockan tio kastade Josse och Hilma in handduken och vandrade hemåt. I vagnen låg en trött Hilma efter allt bus med kusinerna. Någon timme senare var det dags för mig och Lova att ta ett sovrum på ovanvåningen och bädda ner oss. Vi var både trötta och mätta! Jag hade varit uppe sedan fem på fredagsmorgonen och Lova sedan sju. Lova valde att sova hos mig istället för i den fina utdragssängen som också stod där. Jag tror det tog cirka fem minuter för oss att somna. Där nere fortsatte festen och musiken strömmade ur högtalarna, men det var inget som störde oss....


Klockan halv ett på natten hoppade syster och resten av hennes familj ner i några av de andra tomma sängarna och somnade. Vilken tur att våra föräldrar har sex sovplatser och flera stora sovrum så att vi kan komma och sova över när helst vi vill.


Johanna var först uppe. Det plockades bland flaskor och burkar. Sopor bars ut och rester från gårdagens mat värmdes till och fick bli vår frukost i dag. Stekt nypotatis och köttbullar. Vi stod oss på det i princip hela dagen. Jag bäddade sängar och packade syrrans och Kims stora Chrysler, såg till att barnen inte hade glömt något....och så åkte vi hem till våra boningar.



Det är lördag och midsommardagen, klockan är över midnatt och jag tänker läsa bloggar!



8 kommentarer:

  1. Så trevligt och avslappnat ni har haft det.
    Precis som det ska vara. M och H tyckte det var jättetråkigt att sitta "fast" i en husvagn med tält så ALDRIG MER camping på midsommar.

    Henke blev för full och jag skötte all markservice. Semester? Nej värre än jobbet skulle jag vilja säga:(
    Kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  2. Härligt=)=)
    Jag ringer i kväll

    Kram Sandra=)

    SvaraRadera
  3. Tack för en heltrevlig kväll! Säg bara till sen när Du vill ha Lova fotad :)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Underbart midsommarfirande/Kajsa

    SvaraRadera
  5. En så trevlig kväll med mycket god mat och söta barn men vart är deras midsommarkransar?
    //Carina

    SvaraRadera
  6. Hej vännen!
    Ser ut som ni haft en härlig midsommar med god mat och lek o bus!
    Härliga bilder!
    Må gott,
    kram!

    SvaraRadera
  7. Hej alla, tack!!

    Maria, Då vet ni vad ni INTE ska göra nästa år;)

    Carina, några kransar blev det inte i år eftersom vi köpte snordyra kransar till barnen förra året och alla totalvägrade att ha dem på sig. Något bindande blev det heller inte tid för, tyvärr!

    Jannika, du har ett svar i din blogg:)

    Kraaaaam på er

    SvaraRadera