söndag 24 juli 2011

När ondskan håller sitt grepp om oss!

Jag har hängt på Aftonbladets sida stora delar av dagen, läst, lyssnat och tittat. Jag har ringt kollegor och kompisar för att få en annan synvinkel på det hela. Jag mår illa. Jag får nypa mig i armen för att förstå att det är sant. En ensam kille har alltså mejat ner runt 80 ungdomar på en ö i Norge under 90 minuter. Var fanns polisen? I centrala Oslo där en bomb just briserat i regeringskansliet? Nej, det håller inte. I 90 minuter har en ensam gärningsman kunnat härja fritt på en ö. Hur kunde de ske? Det är det jag vill veta.

Regeringskansliet var kanske en vilseledande manöver och den norska ön och lägret det verkliga målet? Fruktansvärt många unga människor fick sätta livet till för att en sjuk person under en lång tid kunnat planera detta ofattbara dådet utan att bli upptäckt.

Unga människor som hade en åsikt och en övertygelse om hur ett samhälle ska styras som inte överrensstämde med gärningsmannens. Det behövs bara så lite, olika åsiker!

Vem är han Anders Behring Breivik?

En ensam terroirst, det är vad jag tror! En människa som har en så skev syn på samhället att han är beredd att massmörda, vad var det, 92 personer allt som allt?

Det är ytterst tragiskt, det är världen som den ser ut i dag, hur ogärna jag än vill ta det till mig!

Mina tankar går till alla de som mist anhöriga. Jag hoppas att de finner den styrkan som behövs för att ta sig vidare. Vidare efter vad som är helt otänkbart för föräldrar - att barnet de fött upp inte längre finns vid deras sida. Att syskon, övriga familjemedlemmar och vänner till de som så brualt mördades på ett sommarläger ska hitta den styrka som behövs - det är min sörsta förhoppning mitt i detta elände!

2 kommentarer:

 1. Usch håller helt med dig
  Det är så brutalt detta:(
  Det blev tack och lov inte så många
  som 92 personer när identifieringen
  är klar. Hörde det i dag
  Bra skrivet
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Nej tack och lov att det slutade på betydligt färre personer, det är illa nog som det är!
  Lyssnar lite var dag på nyheterna. Det blir en stor medial följetång detta.
  Kram vännen

  SvaraRadera