söndag 30 oktober 2011

Vissa människor borde skaffa sig ett intresse...eller nåt!

Klickade mig in på en väns blogg ikväll och måste säga att vissa kommentarer som folk skriver anonymt till bloggare är både fega och patetiska. Visst, det är inga problem att vräka ur sig elakheter om man kan slippa att stå för det. Nya tidens mobbare, skulle jag vilja säga. Fega människor som tror att det är okej att uttrycka sig hur som helst till en människa bara för att det är på nätet. Är det så vi som skriver mycket på nätet vill ha det? Ja, inte jag i alla fall. Jag blir skogstokig på sånt här beteende! Det förtog helt lusten för mig att blogga ett inlägg i dag!

Tänk er noga för innan ni skriver! Visst vi lever i ett åsiktsfritt land, men det är bra om man kan stå för det man säger/skriver också. Dessutom så gäller samma vett och etikett på nätet som det gör ute i det offentliga. Det är vad jag och många med mig anser, i alla fall! Inte fan går du fram till en tjej/kvinna på stan och säger

- Usch vilken ful frisyr du har, du ser ut som en man!

Men på nätet är det tydligen helt okej att göra så när man kan gömma sig bakom alternativet Anonym.

7 kommentarer:

  1. Det är sjukt vilka friheter folk tar sig när det gäller nätet. Bloggar/forum är nog värst för där kan man verkligen såga någon totalt helt anonymt.
    Kramkramkram Mia

    SvaraRadera
  2. Jag tror att de älskar att läsa svaren och de eventuella efterföljande inläggen. :) Nätmobbare behöver bekräftelse precis som alla andra idioter. Så när du skriver det här och vi svarar (och om den, eller de, personen) ser detta känner h*n sig viktig. Tror jag.
    Håller absolut med dig i det du skriver, att de bara orkar och vill göra andra illa.

    SvaraRadera
  3. Blev visst fel med parentesen. :)

    SvaraRadera
  4. Det är väldigt intressant hur patetiskt lågt man sjunker på nätet ibland. Och jag tror precis som Sandra R skriver att det handlar om behov av bekräftelse och uppmärksamhet. Vilket jag ju lite "fint" skrev i mitt svar till henne. jag är rätt övertygad om att det är en brud! Det lustiga är att om hon visste vilken bild av sig själv hon förmedlar genom att skriva som hon gör, så tror jag inte hon skulle gjort det. Men intelligensen lär inte vara den störste hos henne, så hon känner nog inte ens av hur hon gör bort sig tyvärr. Nu är ju inte jag en person som överhuvudtaget tar illa vid mig, utan blir bara full skratt, men det kunde ju lika gärna vara så. Och därför håller jag fullkomligt med dig, och förstår din ilska. Det är mobbning utan snack. Sedan valde hon kanske fel person att "mobba", då syftet inte riktigt gick fram. Varken om det var för att försöka trycka ner eller vara rolig.

    Kram fina du

    SvaraRadera
  5. Det är fegt och fult gjort.Det finns inget ställe i världen där människor är så elaka som på nätet/Kajsa

    SvaraRadera
  6. Det är en sak att
    säga vad man tycker
    men anonymt?!?
    Så jävla fegt
    i mina ögon=(
    Sen kan man hålla
    det värsta för sig
    själv och inte vara
    någon bitterfitta
    (för i ärlighetens
    namn så är det ju
    tjejer som håller på)
    Så tråkigt att
    vi inte kunde ta
    tåget i dag men
    kanske i slutet av
    veckan om ni ska
    vara hemma någon
    av dagarna?=)
    Fy va gravid jag
    är nu=( Värsta
    blåvalen. Kram

    SvaraRadera
  7. Jag håller med er alla i det ni skriver! SOm Sandra R och Kiqi skriver så är det helt klart människor som gillar att få igång en meningslös konversation som sitter och skriver saker som dessa. Alltså, de som borde skaffa sig ett intresse istället;)

    Kiqi, jag är också ganska säker på att du INTE tar åt dig, du är en tjej med sinn på näsan som kör ditt race och det är bra:) Jag funkar likadant, jag bara garvar...men det irriterar mig när det blir personliga påhopp på folks utseenden och sånt. Det är fult, fegt och oetiskt...och framför allt blir jag irriterad när någon skriver så om en person som jag gillar, som du!!

    Sandra, det är möjligt att tjejer är värre än killar! Tjejer är nog elakare i "tonen" än killar i alla fall. Vi får se nästa vecka om någon av de dagarna passar bättre. Jag ringer dig!

    Kram på er alla

    SvaraRadera