torsdag 7 juni 2012

Pedagogerna, ett pedagogiskt släkte....eller?

Alltså, jag förstår mig inte på pedagogerna ibland. Hämtade Lova i eftermiddag från dagis och då hade hon hela sin klänning full av jordgubbskräm...inte målarfärg eller lim...utan jordgubbskräm. Vari ligger det svåra att knäppa fast en haklapp på barnet vid måltiderna så att de ser representabla ut resten av dagen? En treåring? En riktig kladda, vilket de mycket väl vet om. Skulle de inte kunna göra det till en rutin och sätta på alla kladdiga småbarn haklapp vid måltiderna så att de slipper gå omkring och se ut som de badat i jordgubbskräm resten av dagen? Inte fasiken hade jag låtit henne se ut sådan bland folk, inte ens hemma hade hon fått gå omkring med en sån smutsig klänning. Det kanske inte är ett så stort problem, men tro mig...det är inget stort problem att knäppa på en haklapp heller! Hur fräscht är det till exempel att dra på sig ytterkläderna ovanpå ett smutsigt plagg? Då får man ju ta hem och tvätta dem också. Det skapar bara merjobb! Hade hon haft mer mjölk i krämen hade hon blivit blöt och då hade de fått merjobbet att byta på henne också. Är det bara jag som reagerar på sånt här? Det hänger en uppsjö av haklappar i plast med uppsamlingsficka framtill på Lovas dagis. Att börja använda dem till de minsta barnen kanske vore på sin plats, i alla fall anser jag det! 

Om hon hade haft lim och målafärg på sin klänning hade jag köpt det, det går att skydda dem från det också....men i leken kan de få vara utan förkläde på dagis.

I dag har jag och Jannnika käkat thaibuffé och shoppat på H&M i Hässleholm! Jajemensan!

6 kommentarer:

  1. Skrivarlust hos Jennie! :)
    Klart hon ska ha haklapp, det är svårt med kräm och soppa. Säg till dem. Sen kan ni träna hemma. Och satt inte byta ett smutsigt plagg är ren lathet.
    Kul med shopping!

    Svar från min blogg.. Jag klickar på bilden och väljer extra stor och centrera. Fast om det är vanlig kamera kan bilden komma utanför ramarna och då ser det knas ut. Jag fotar till 99% med mobilen.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Nej dom där pedagogerna är inte alltid så pedagogiska även om de vill tro det. Hur många saker har vi inte råkat ut för på M och Hs dagis som varit helt absurda:( Man blir riktigt förbannad på att dom inte kan göra så enkla grejer som och skydda barnens kläder. Va fan tror dom att man är gjord av pengar och kunna ignorera att kläder fläckas ner och förstörs i onödan? Kräm är inga problem men blåbär och annat tex. Många har "dagiskläder" men jag har inte lust att ha två uppsättningar kläder per barn här och plocka med:( M och H har sina kläder. Punkt slut. och det vore ju trevligt om dom fick vara snygga i ett halvår i alla fall:( Det vore ju också trevligt och slippa ha "fulkläder" på barnen på dagis. Tar jag på mig "fulkläder" när jag ska till jobbet? Nej skulle inte tro det!
    Har man på dom fulkläder/dagiskläder så är det ju det samma som att "hej, här kommer mina fulklädda barn, de får lov att fläcka ner sig bäst fan de vill och se ut som de badat i lunchsoppan när jag kommer och hämtar dom, nemas problemas" Sen åker vi direkt och handlar efter dagis och de ser ut som små lortgrisar för att pedagogerna inte orkat byta på dom. Ja..jo så kan man ju också resonera:/
    Sätt på barnen haklappar när det finns på stället, har jag god lust att skrika åt dom varje dag.
    Malcolm behöver inte längre men Henry gör det. Han är fyra och behöver haklapp när det är soppa och kräm och sånt
    Kramkram Mia

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att du ska ta upp det med personalen. Säg till dem att Lova faktiskt behöver ha haklapp på sig, speciellt vid kräm och soppa och liknande. De tar säkert in vad du säger. Min uppfattning är iallafall att de "lyder" oss föräldrar om vi bara påpekar vad felet är.

    Jag har haft problemet att de klätt på Gibson för mycket ytterkläder vid utelek. Han är väldigt varm av sig, och behöver knappt någonting. När de andra barnen fortfarande gått i vinteroverall har vi bytt till skalkläder för länge sedan exempelvis. Men jag har påtalat detta, och numera funkar det jättebra.

    Haklapp däremot behöver han inte på dagis. Han äter så ordentligt där. Hemma behöver han saneras från topp till tå vid varje måltid... Fattar inte varför han inte kan äta ordentligt hemma...

    SvaraRadera
  4. Hej vännen!
    Håller helt med dig! Kanske har de försökt men hon har tvärvägrat? Du måste ju ta upp det med dem! Det hade jag gjort!
    Någon gång har mina barn kommit hem med tomatfläckar a la köttfärssås typ på hela röd/vit randiga tröjan, plus på baksidan, men HALLÅ! Det går ju inte ens bort :-(
    Jag sa till så klart. Och tar inte gärna vita kläder på dagis...
    Stella är ju lite arg emellanåt *fniss* Så de väljer säkert sina strider, fast hon har ju inte hakklapp längre men när hon hade det...
    kramar

    SvaraRadera
  5. Tack för kloka svar! Dagis ska få veta vad jag anser om detta, jag kan inte vara enda föräldern där som tycker så;)

    SvaraRadera
  6. Tyvärr så vet Jag att det är utav ren jäkla lathet, det ser man tyvärr här och var där Jag har varit och jobbat. För haklappen ska knytas och den ska diskad efteråt, då är det mycket lättare enligt många (tyvärr) att bara dra av tröjjan, slänga ner den i ryggsäcken så får mamma/pappa ta han dom den sen medans de bara sätter på en ny, snabbt och lätt vet du!
    Ta upp det med dem, för de stackars barnen ska ju inte behöva springa runt och vara skitiga! Det vet man ju själv om man skulle spilla på sig när man är på jobbet, man skäms ju resterande av dagen för att man tycker att den där "lilla" blåbärsfläcken skämmer ut hela outfiten.

    Kram kram

    SvaraRadera