måndag 14 mars 2011

Ett jippo som inte går av för hackor - melodifestivalen!

När det gäller gårdagens melodifestival så har tidningarna som vanligt både delat ut ris och ros till årets vinnare Eric Saade, men jag måste säga att egentligen spelar det inte någon roll. Eurovision Song Contest är ett lotteri där länder röstar på varandra av helt andra orsaker än musiken. Jag orkar inte ens bli upprörd över att fel låt vann! Eric Saades låt var inte helt fel låt i mina ögon, men kanske inte helt rätt heller. Jag vet i ärlighetens namn inte vilken som var bäst av mina topp tre. Jag gillade Sanna Nielsens låt, förmodligen för att hon som jag är skånska...eller vad vet jag? The Monikers låt Oh my god var lite cool på något sätt. Ett promenadband, det var unikt! Låten kom liksom i gång i samma veva som Andreas ställde sig och gick på bandet. Han bränner kalorier samtidigt som han sjunger en cool låt, bra jobbat Andreas! Själv hade jag flåsat som en hel häst och inte fått fram ett ord rätt. Förmodligen hade motorn till bandet speedat upp sig själv helt oprovocerat och jag hade trillat av utmattning och åkt bakåt och vält en av dansarna i uppståndelsen! Som sagt, en eloge till Andreas! Vi får inte glömma vad han faktiskt gjorde. Swingfly, vad var det? Han gjorde ett rätt, han skickade upp sin bedårande son med ett läppglans i tv. Resten var pannkaka. Sara Varga, fin låt, men för helvete Sara se inte så sur ut i Greenroom. Detta är verkligen ingen tävling som lämpar sig för dåliga förlorare eftersom alla utom en är just förlorare. Det är bara att ta det, bita i det sura äpplet! Sedan gjorde du en stor modemiss, min vän....du satte ett snöre i guld runt din midja. Det är inte snyggt på en klänning som redan är sydd med en inskärning i midjan. Det blir liksom kaka på kaka....men nu var det inte din klänning jag skulle recensera...som sagt, fin låt Sara!
Sen vet inte jag, men resten av deltagarna har jag nog glömt bort....nej vänta...där var någon med pippi-gul klänning som undrade Är det fel på mig?
Ja du, Linda...det är egentligen inte min uppgift att försöka förmedela det till dig, men eftersom du så gärna verkar vilja veta så kan jag säga att jag tror du hade tjänat på att bli lite mindre klämkäck, ha en lite mer neutral klänning på dig och sluta att ha så patetiska texter i dina låtar.

9 kommentarer:

  1. Hahahahahahah helt rätt! Jag tror det var rätt låt som vann:) Henke tyckte The Moniker
    Kramkram Mia

    SvaraRadera
  2. Haha kul skrivet:)
    Jag hade min favorit Varga, jag gillar den typen av musik. Jag håller med dig hon såg sur ut i greenroom. Dålig publicitet Varga!/Kajsa

    SvaraRadera
  3. Jäkligt bra skrivit=)Oj vad jag skrattade//Carina

    SvaraRadera
  4. Oj oj oj va vi inte tycker lika.. =D

    ALltså, jag håller med om att The Moniker var en skön låt. Linda är too much, absolut, och har alltid varit. En sådan där överfrisk fläkt ala Perelli & Carola. Dock känner jag väl att är just sånt som håller i Eurovision. Men årets låt var platt fall med henne.

    Saade gillade jag inte alls. Dannys låt hade en total utklassning av de anra vad gäller scenframträdandet. Dock var refrängen helt värdelös, och då blir det per automatik rätt kass. Synd!

    Sannas var helt okej, men inte mer. Lite så att ma är lite trött på henne nu. Sara Vargas låt älskade jag. Både en mysig låt och tänkvärd text. Dock inte det minsta medlodifestivalig.

    Bäst enligt mig var Swingfly & The Playtones. ALltså Christoffer Hiding som sjunger refrängen i Swingflys låt var ju bara så bra. Låten megasvängig och både jag och Mama shakar loss till den här hemma. Tror dessutom den hade haft stor chans i Eurovision. Väldigt internationell. Tha Playtones låt var superskön, men jag tror inte den hade hållit längden kanske.

    Hahaha..

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Gillade oxå Sara Vargas låt,en text som verkligen berörde.

    The Monikers eller Daniel Karlsson som han eg heter var ganska trallvänlig men inget för mig.

    SvaraRadera
  6. Kul att se hur alla tycker:)/Kajsa

    SvaraRadera
  7. Det verkar vara många som gillar Sara Varga och visst var det en fin låt! Jag hoppas jag får höra den snart igen. Jag har ju bara hört alla bidragen en gång, plus vinnaren två gånger:)

    Kiqi, jag håller med dig om Dannys låt, totalt värdelös. Jag hade faktiskt högre tankar om hans bidrag!

    Kraaaam

    SvaraRadera
  8. Konstigt jag gillade inte alls Varga!:)

    SvaraRadera
  9. Maria, nähä, där ser man;)

    SvaraRadera