onsdag 6 april 2011

Jag och mina systrar...och våra flickor!

I dag har vi spenderat mycket tid hos syster Josephine och Hilma, jag och Lova. Vi blev bjudna på lunch, barnen lekte tillsammans med sin andra kusin Agnes. Så småningom kom också min andra syster Johanna. Mitt i buset hörde vi ett illvrål. Lilla Hilma hade sin ena hand i kläm i ytterdörren samtidigt som Agnes ovetandes om det försökte stänga dörren. Stackars Hilma. Stackars Agnes. Med några svullna små fingrar och en jätteledsen Hilma som tackade nej både till glass och godis, ringde jag sjukvårdsupplysningen och rådgjorde med dem. Vi försökte lägga en påse frusna ärtor på fingrarna, men det var inte så populärt hos Hilma som skrek på nytt. Sköterskan på sjukvårdsupplysningen tyckte att vi skulle avvakta en timme och sedan titta hur fingrarna såg ut, om de hängde eller var sneda....om de såg ut att ha ändrat form. Svullnaden la sig snabbt, vi gav henne smärtstillande och väntade. Efter några timmar var lilla Hilma glad igen och handen såg fin ut.



Senare åkte jag, Josse och Johanna till Janina och lämnade igen en bricka som Agnes fina tårta kom på, sedan blev det en tur inom Maxi Stormarknad i Älmhult där det hadlades vit pappersduk, servetter och lite annat till Lovas kalas. Efter Maxi åkte vi till Willys och fortsatte handla mat, blöjor och annat.


Väl hemma igen kom jag till en lägenhet som såg ut som om en bomb slagit ned. Tack Per!! Det var bara att sätta igång och röja, försöka särskilja den rena tvätten från den smutsiga. Lova hade nämligen plockat ner ren tvätt från tvättlinorna och slängt på golvet tillsammans med kläder som hon tagit ur tvättkorgen. Klädhögarna hade hon toppat med leksaker och några smuliga kex. Oh, happy day!

4 kommentarer:

  1. Stackars liten som klämde sig. M klämde H i en dörr en gång och han tjöt som en stucken gris. Jag grät värre än H:( Men va fan det låter precis som Henke det där med och ha oreda omkring sig och barnen.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Oj stackars tjejen som klämde sig tur att det snabbt blev bättre. Förstår stt det är mycket förberedelser för Lovas kalas. Vem gör vad i er familj?/Kajsa

    SvaraRadera
  3. Det är fruktansvärt när små skadar sig ofta går det bra i alla fall.
    Ni verkar hitta på mycket tillsammans du och dina systrar. Maxi är trevligt de har det mesta man behöver
    //Carina

    SvaraRadera
  4. Maria, hahaaha, jasså Henke är inte heller så bra på det här med och plocka efter barnen;)
    Dessa karlar!!

    Kajsa, när det gäller kalas/fest (om det var det du undrade över) så gör Per maten och jag städ, dukning och övrigt. Jag gillar att ha kontroll från planering till genomförande men maten överlåter jag gärna på honom eftersom han är en fena på matlagning. Själv bör jag hålla mig så långt från kastruller det är möjligt och rikta in mig på det jag gör bra,städning!

    Carina, jo vi systrar umgås ganska mycket,tror jag! De umgås dock mer med varandra än vad jag gör med dem. De är ju twins,så de är praktiskt taget sammanväxta;) haha!
    Maxi är bra:)

    Kram!

    SvaraRadera