fredag 22 april 2011

Min dag med mamma!

Hej, Lova här! I morse visade termometern på höga temperaturer och jag bestämde mig för ta en sväng i min och Hilmas nya åk, bubblan! Givetvis var elen urladdad. Till min stora besvikelse. Vad ska man med föräldrar till? Inte nog med det så fick jag släpa på bagaget när vi skulle packa för en tur i vagnen. Mamma är inte lite lat! Hur som helst, att åka vagn är inte fy skam det heller. I dag har jag på mig den fina röda koftan som kommer från en annan mamma i Göteborg (http://www.the-fuck-up.blogspot.com/). Jag gillar den och kan gärna tänka mig att sova i den men uppenbarligen gör man inte det har jag fått lära mig.



I collaget ovan hade jag ett himla sjå med väskan, ska det verkligen vara så?


Efter ett litet tag i vagnen kom vi till lekplatsen. Där stannade vi en bra stund för jag hade så himla kul. Jag klättrade, åkte, hoppade och gick balansgång. Visst, jag gungade också med det är inte så coolt längre. Jag har kommit på massor man kan göra. Bara kolla in mig i collaget ovan! Rutschbanan var nog roligast ändå. Sedan vandrade vi vidare i högsommarsolen, mamma och jag. Vi kom till sjön och där satt människor och grillade och hundar sprang lösa. Det var verkligen en skön stämning. Jag slängde av mig skorna. Det gillades inte av mamma men ibland måste man stå på sig. What´s the big deal liksom? Jag satt ju i vagen.
Mamma kastade upp mig på en stor stock där hon fick för sig att jag skulle sitta och le så att det blev några fina foton med sjön i bakgrunden. Hur det slutade kan ni ju se i collaget nedan. Jag visade mitt missnöje och mamma förstod att det inte var lönt.




Vi fortsatte hem till mormor och morfar och med oss hade vi snittar med en blandning av räkor, rödlök, dill, citron och rom. Mamma och mormor åt med god aptit, men jag ville hellre ha mjukost på min toast/snitt. Senare kom även morfar som varit i Sölvesborg och åt upp det som var kvar. När vi kom hem flera timmar senare hade pappa förberett lammspett i ugnen på grilläge och så hade han gjort en rotfruktskompott med gräddsås. Jag åt som om det var sista gången jag skulle få äta. Mamma och pappa tyckte jag var jätteduktig. I kväll när jag skulle lägga mig fick jag som vanligt önska mig en låt. Jag brukar välja Ajaj buff (Trollmors vaggvisa), Bäbä (Bäbä vita lamm) eller tomten (Ett litet hus i skogens slut)



Mamma vet exakt vad jag menar när jag nämner en låt och så sjunger hon! I dag blev det Ajaj buff. I skrivande stund sover jag sött och mamma ska äntligen få njuta av långfredagens kväll tillsammans med pappa.




Hoppas ni haft en lika mysig dag som jag!






Ps, jag vill hälsa till min bästis Hilma som jag tycker är så dålig på att lämna kommentarer till mig här i bloggen. Shape up girlfriend!






Puss&Kram Lova















8 kommentarer:

  1. Hej Lova!
    Vad fin du är i din röda kofta! Och vilken rolig bil du har, jag förstår att ni njutit i det fina vädret, kram till dig

    SvaraRadera
  2. Oj vilken cool bil du har lilla gumman och så fin i nya koftan:)
    Ni verkar ha haft en mysdag:)
    Vi har varit runt på öarna och ätit ute hela dagen. Vi mår som kungar hela familjen efter solens varma strålar mot blek hud. M och H skötte sig utmärkt och H var en bra sambo i dag.
    Kramkram Mia

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Du är precis som jag intresserad av bilder på barnen med sjön i bakgrunden men det är skit svårt att få bilderna bra.
    Mina barn blir jätte ledsna bara de ser sjön tyvärr
    Bra blogg=)
    Lova är så söt hur gammal är hon!

    Osbybo

    SvaraRadera
  4. Caroline, tack!

    Maria, tack...va härligt ni har haft det och va skönt att barnen var på sina bästa humör;)

    Anonym, Lova är två år, det blev hon nu i april. Japp, lätt är det inte att få till de där fina fotona...inte ens vid sjön;)Det bästa är att ha ett bra tålamod den dagen man ger sig ut:)


    Kraaaaam till er

    SvaraRadera
  5. Koftan satt fint på henne så underbart med hemmastickat. Haha fräck bil, går den på el?/Kajsa

    SvaraRadera
  6. Men vart är min kommentar. FÖrbannade nät ibland alltså. Jag sa i all fall att Lovas sommarklänning är bara för söt! Och Therese är så himla duktig hon =) Dessutom ser det ut som en otroligt cool bil!!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Kajsa, tack! Jodå bilen går på el och laddads därför emellanåt, helst nattetid så att den alltid är körklar för annars kan det bli sura miner från en viss dam;)Hon har den tillsammans med sin kusin!

    Tack Kiqi...japp, Therese är grym! Det har hänt mig också att kommentarer inte "går in"
    Klänningen har Lovas mormor köpt till henne!

    Kramar på er

    SvaraRadera