lördag 23 april 2011

Påskafton, vad gör vi då?

Ett fullt så här välfyllt och vackert påskbord blir det inte men något påskbuffé liknande ska vi väl få till i kväll (bild lånad från google)




Att påskaftonens dag skulle bestå av något kul var jag och Per överrens om redan i torsdags, men vad? Vi funderade och funderade. Per behövde blommor och krukor till sin lilla utomhus-hörna vid bilverkstan, samt förvaringshyllor modell stora som passar till sprayburkar med mera. Lova behövde nya blöjor och jag, jag var mest ute fter att få komma ut i solen och röra på mig. Vi bestämde oss för att åka till Kristianstad och köpa det som behövdes samt äta ute i solen. Det blev en lyckad tur eftersom vi hittade både kruka, blommor, jord och två stora förvaringshyllor. Solen sken på oss hela tiden så vi lunchade på Mc Donalds uteservering där det fanns en jättekul rutschbana för Lova. Vad är väl morötter i påse och hanburgare när man kan åka på rutschbana? På Willys handlade vi blöjorna och maten till i kväll, samt några påsar godisägg som ju är ett måste i kväll. Lova grät sig sönder och samman på grund av att bilen som barn kan åka i vid entrén helt plötsligt slutade att fungera efter en tur. Att det var mamma och pappa som hade bråttom in i affären, ja...den tanken slog inte henne ens;)




När vi kom hem igen åkte vi upp på verkstan och Per monterade ihop hyllorna medan jag planterade blommorna i den stora snygga grå krukan. Dessutom satte jag ut två stolar vid varje sida av krukan. En liten hörna för kunder som väntar eller för en kaffe/lunchpaus för Per själv.....eller varför inte, en perfekt hörna för mig och Lova när vi kommer på besök.




Hyllorna kom på plats och det blev jättebra. Johanna med familj som också varit i Kristianstad för att handla cykel åt största flickan Ebba kom förbi och hälsade på. Barnen busade i solen och tillslut var det dags att bryta upp för att åka åt varsitt håll. Vi åkte hem! Nu sitter vi här, ute skiner solen fortfarande med stark kraft. Det känns inte bra att sitta här, men vi var hungriga och Per började med maten. Lova är trött och har kastat av sig klänningen. Det är lite gnälligt och ingenting är bra. Just nu tjuras det bakom en möbel.








I kväll tar vi det lugnt och ser kanske en film men först blir det en promenad!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar