tisdag 12 juli 2011

Fyra barn och fyra vuxna i två bilar och massor med kul!

I dag har jag och mina systrar och våra fyra flickor varit på marknad i Hästveda. Klockan strax efter lunch packade vi in oss i två stora Chrysler voyager med vagnar, barnstolar och väskor. Kim (syster Johannas sambo) var enda killen, men jag tror han trivdes ganska bra i vårt gäng ändå! Här har ni Kimman, världens bästa svåger!


Lova provade på att rida häst för första gången. Moster Josse var snäll nog att följa henne under promenaden vilket innebar att jag kunde ha kameran i högsta hugg!Nu håller hon ordentligt i grimman (heter det så?) och promenaden kan starta! Min duktiga flicka satt så fint på hästen men mot slutet blev hon lite rastlös.


Hilma däremot ville aldrig stiga av hästen och tog till värsta lipen när runda nummer två också var slut. Som tröst fick hon klappa en annan häst som inte "var i tjänst". Mamma Josse ruinerades nästintill på dessa hästrundor, men hästen var en fin Pålle som förtjänade varenda krona.


Lova och Hilmas polare Leon nöjde sig med att klappa den fina hästen samtidigt som han höll mamma Anna hårt i handen!


Hörru, vad tycker du, drar vi till tivoli nu eller? Jag är bra sugen på att åka karusell!
Hilma och Lova filosoferar och snacket går mellan vagnarna!


Agnes är snäll och åker med sina yngre kusiner. Här i ett lok med vagnar som går runt, runt på en bana! Vad Hilma och Lova tycker om det syns tydligt på deras miner...Yeeah!!!
Utöver att åka karusell träffar vi på massor med trevliga människor, däribland Janina och Jens med deras lille William.


Även Ebba åker med de två små liven trots att hon är stora flickan nu (8år) och förmodligen tycker detta var en aning överskattat!

Ingen marknad utan spunnet socker, tycker Agnes, som snällt delar med sig till Lova som först inte förstår vad det är. När hon väl fått smak på det söta är det svårt att sluta äta......

När ungarna åkt klart kom nästa utmaning, nämligen att få Josefine 28 att förstå att karusellen hon står och suktar efter kanske inte riktigt är menad för personer i hennes ålder. Jag och andra syrran Johanna fick ta i med hårdhandskarna och dra henne därifrån. Inte ens en glass kunde skingra hennes tankar! Hon satte helt sonika händerna i sidorna och protesterade!

Ännu mer spunnet socker! Agnes i sin fina klänning från Blingo!


Mat-och blöj-bytar-paus i det gröna! Langos med kalla läsk och sugrörsdrickor var det som serverades! Efter allt godis var det dock inga av barnen som var särskilt hungriga. Hopplöst!

Ebba och Agnes, två underbara syskonbarn som jag älskar som om de var mina egna!
Här busas det med boxarhandsken som är en lotterivinst!


Pappa Kim, bästa pappan Ebba och Agnes kan ha!
Här är vi på väg tillbaka till bilen efter flera härliga marknadstimmar i Hästveda.

Resten av gänget är på väg tillbaka till bilarna. I bild syns Lovas ballong i form av en rosa kanin!Den impuls-shoppades av mig när Lova inte såg på och som om det inte var idiotiskt nog så har hon visat mycket lite intresse för den. Hoppas att hon får upp ögonen för den i morgon. På marknaden fanns ju så mycket annat att vila ögonen på och sysselsätta sig med.


Tack för denna gången, Hästveda marknad, vi ses igen nästa år!Väl hemma igen så hällde jag upp marknadsgodiset i en skål och nu är det dags för en liten sockerchock...eller chock och chock....det krävs en del för att sockerchocka en sockermissbrukare som jag;)

Har ni förresten sett min fina Marimekko skål från Iittala som jag fick av syster Johanna! Jag har en i grönt också och väntar på att få hem en i klarglas. Behöver jag säga att jag gillar dessa skönheter på fot? Perfekta för att ha en liten orkidée i eller bara att hälla i lite godis eller vindruvor!

10 kommentarer:

 1. Ni ser ut att ha haft riktigt härligt väder! Vi var där först nu ikväll och det var riktigt kyligt faktiskt, ingen hit alls.
  Förressten, vilka bilder beställde Du till förstorning? Är nyfiken :)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken dag! Underbart väder, marknad och glada barn. Det kan bara bli bra. :)

  Sov så gott nu. Kram

  SvaraRadera
 3. Å gud vilken dag ni haft.Barnen ser så lyckliga ut och då mår föräldrarna också bra. Så är det ju oftast
  //Carina

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder=)
  Fantastisk dag=)
  Viran red häst i söndags
  och det gick galant.
  Jag oxå men det
  snackar vi tyst om=)
  Hästen ville inte veta av mig
  och jag var nog den sämsta
  han haft på sin rygg stackaren
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Va fint ni har haft det, gott med godis:)
  Härliga somriga bilder
  Kramkram Mia

  SvaraRadera
 6. Trevlig dag med många fina bilder ser jag!Marknad är ett stående inslag på sommaren även för mig. Ett extra roligt inlägg i dag TACK/Kajsa

  SvaraRadera
 7. Sv: Japp, precis sån tur har du - det är storlek 98 på pop-jackan! :-) kram

  SvaraRadera
 8. Neeeej du skojar...:):)
  Men du har den kvar va?
  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh Hästveda marknad, vad roligt!! Var där för många år sedan. Buskul för alla barn, och fyndplats om man har tur för oss vuxna =)

  KRAMR

  SvaraRadera
 10. Hahaha, jo där finns lite loppisar som man säkert kunde fynda på även om vi inte orkade ta oss igenom dem efter tivolit och hästridningen.Barnen var prio ett, det var deras dag;)
  Kram

  SvaraRadera