Jag älskar fisk, men speciellt lax, därför "stal" jag denna fina bild hos Leila.
Ni vet Leila som bakar? (www.leila.se)
Här kommer Leilas tips på en välgjord bit lax:
Köp en färsk lax på bit med skinnet kvar. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Håll lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg ner laxen med skinnsidan nedåt. Ringla över lite japansk soja (Inte kinesisk, använder i princip aldrig den!). Krydda med svartpeppar och lite flingsalt. Gnid in laxen i finriven vitlök blandad med finriven färsk ingefära. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
ETT HETT TIPS! Om du har en digital stektermometer, använd den! När fisken har en innertemperatur på 54 grader så är den PERFEKT och riktigt saftig och god. Vanligaste misstaget många gör är att de steker fisk för länge, då smakar laxen bara som tuggat papper och blir supertrist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar