onsdag 8 juni 2011

Water for elephants

Jag har just sett filmen "Water for elephants" med Reese Witherspoon och Robert Pattinson, ni vet han som spelade vampyren Edward i Twilight-filmerna?
Filmen jag nyss såg handlar om en vintagecirkus som åker land och rike runt i USA på 1930-talet. I spetsen för denna framgångsrika cirkus står en ondsint man och hans vackra hustru Marlene (Witherspoon). Jacobs (Pattinson) föräldrar dör tragiskt i en bilolycka precis när han ska göra sin sista tentamen inför examen som veterinär. Pappan har misskött sina affärer vilket framkommer tillsammans med testamentet. Jacob får inte ens behålla familjens hus. Han ger sig av till fots och hoppar på ett tåg i rullning som visar sig vara den berömda cirkusen. Hela tåget är fullt av cirkusens anställda, alla djuren, tälten och allt annat som hör en cirkus till. Jacob träffar en man som hjälper honom att få sitt första jobb....

Den har lite "Titanic-känsla" över sig. Skillnaden här är att de är ombord på ett tåg istället för en båt. På tåget ser vagnarna mycket olika ut beroende på vem som åker i dem, precis som Titanics första, andra och tredjeklass passagerare delade upp sig på båten. Filmen har dock till skillnad mot Titanic ett lyckligt slut trots att den innehåller förbjuden kärlek.

Mer än så här kan jag inte berätta för då skulle jag verkligen förstöra för er, men lova mig att ni ser den för den är jättebra. En av de bästa jag sett på länge när det gäller amerikansk film. Den får därför en fyra av fem möjliga!

5 kommentarer:

  1. Hej vännen!
    Men åh det åter verkligen som något i min smak! Och tack för mässet igår, ska svara... Men kan avslöja att jag kör gi så gått det går men det blir sådana bran flakes till frukost och grovt bröd... klarar inte av endast ägg nu...kram!!

    SvaraRadera
  2. Den måste jag se=)=)
    Den låter jättebra!
    I går var vi till läkare med
    Viran. Vi fick inte mycket info
    läkaren skulle ringa i nästa vecka.
    Kram Sandra=)

    SvaraRadera
  3. Då måste jag se den. Kan dock tänka mig att låta maken slippa. Han skulle nog sucka sig genom alla minuter.

    SvaraRadera
  4. Den blir man absolut sugen på/Kajsa

    SvaraRadera
  5. Caroline, jag spyr på ägg:(

    Sandra, å lilla VIran gumman, kunde de inte göra något för henne nu med en gång?

    Sandra R, fast den är ganska grabb-vänlig...det är ingen smörig kärlekshistoria;) Låt honom testa att se den. Min sambo Per såg den,utan att somna;)

    Kajsa, se den!!!!


    Kram på er

    SvaraRadera