torsdag 8 december 2011

Nu är det jul här i vårt hus!

Den stora frågan är - blir det någon pulkaåkning i år? Eller får vi vänta tills nästa år? Ärligt talat, var har snön tagit vägen? På tisdag är det lucia och i dag när jag hämtade Lova på dagis diskuterade vi barnens luciafirande. Lovas lucialinne är tvättat och förmodligen också omsorgsfullt struket om jag känner min mamma rätt! Mamma sitter nämligen på lucialinnen från min barndom. Fina välskräddade med kvalité som man kan tvätta om och om och om igen. En del av dem har fina broderier kring halsen. Det minsta mamma har är i storlek 80 och det bar Lova förra året. Det största är i vuxenmodell. Så lagom tills Lova börjar tycka det är löjligt att gå lucia så tar också linnena slut. Bra va? Förutom linnet ska hon ha en krona på huvudet i tyg och så ett brett rött band i siden runt den lilla midjan. Bilder kommer, såklart! I dag har solen lyst starkt från en knallblå himmel. När jag skulle hämta Lova och kom förbi kyrkan här i byn var klockan nära fyra och solen stod lågt på himlen men var fortfarande lika stark. Så stark att fönsterna på kyrkan lyste i sin smaragdgröna färg och överraskade mig. Så har jag aldrig sett dem förr! Jag åkte ner till byn och köpte en till adventsstjärna. En sur och krängd kvinna i första butiken mötte mig med orden
- Nej, detta är vad stjärnor vi har kvar nu! Det har liksom redan varit första advent!

Okej, tänkte jag...men då försöker jag i butiken bredvid. Ni som är Osbybor kanske kan räkna ut att det var Oredssons elektriska och Kristenssons järnaffär som jag var inne i. På Kristenssons var de betydligt trevligare och där hittade jag en vit stjärna som ungefär motsvarade vad jag tänkt mig. En kritvit toppig stjärna som var kraftigt genombruten. En hängande! Den åkte upp i fönstret redan i kväll...för jag menar, det har ju redan varit första advent;)
Med stjärnan på plats fick jag smak på julpysslandet och satte fram lite mer pynt...men nu får det vara nog. Less is more! Min vita amaryllis har slagit ut och pepparkakshuset doftar.

Nu är det jul!

Just nu laddar jag ner alla bilder från julen i vårt hus i min dator men det tar sin lilla tid:)
Ni som inte tänker lägga er inom det snaraste kanske vill vänta uppe på mina bilder?

2 kommentarer:

  1. Usch så jobbigt
    när man kommer till butik
    och de är sura och otrevliga=(
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Ja det är inte nåt kul!!! Tur att det är ovanligt. Det är inte ofta jag stöter på sura miner...
    Kram

    SvaraRadera